Una din soțiile şeicului din Dubai a fugit din Emiratele Arabe cu copiii şi cu 35 de milioane de euro

02 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Un fel de ”răpirea din serai”, varianta modernizată și actualizată. Prinţesa Haya, una din cele șase soții ale şeicului din Dubai, emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a fugit din ţară cu cei doi copii, fiica Jalila, de 11 ani, şi fiul Zayed, de 7 ani. şi 35 de milioane de euro.

Una din soțiile şeicului din Dubai a fugit din Emiratele Arabe cu copiii şi cu 35 de milioane de euro

Ea ar fi fost ajutată să plece din Emiratele Arabe Unite de un diplomat german, Mai multe surse media spun că Prinţesa Haya s-ar afla în acest moment la Londra, dar că ar fi solicitat azil în Germania. 

Până acum, nu a oferit nicio explicaţie oficială gestului, dar jurnaliștiii britanici au aflat că a depus actele prin care cere divorţul de şeic. Se mai bârfește că unul din motivele pentru care Prinţesa Haya ar fi fugit din Dubai este că șeicul ar fi aflat despre o aventură pe care a avut-o cu unul dintre bodyguarzi.

Prinţesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei, Husein, şi sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, Abdullah al II-lea. Haya şi-a făcut studiile la Oxford şi a devenit a şasea soţie a şeicului la 10 aprilie 2004.

Ea nu a mai fost văzută în public din ziua de 20 mai. Conturile sale de socializare, de obicei pline cu poze de la activităţile sale caritabile, nu mai sunt active din februarie. De obicei, îşi însoţea soţul în vizite şi la evenimente mondene. Însă, în ultima vreme, emirul a apărut singur.

Emirul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, cu averea de 4 miliarde $, are 6 soţii şi 20 de copii. Prima Doamnă a Dubaiului este Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, de 57 de ani, care s-a căsătorit cu acesta în 1979. Ea e mama a 12 copii, inclusiv a prinţului moştenitor, Hamdan (37 de ani). 

Dincolo de problemele personale, fuga prinţesei a stârnit o criză diplomatică între Germania şi Emiratele Arabe. Şeicul, care îşi acuză soţia de infidelitate, ar fi cerut autorităţilor germane să îi trimită înapoi soţia şi copiii, dar nemţii au refuzat.

Este o a doua lovitură pentru şeic după ce anul trecut şi fiica sa a fugit din Dubai. Prinţesa Latifa a spus atunci că s-a văzut nevoită să recurgă la un astfel de gest din cauza torturii la care era supusă de propria familie.


CLICK - Follow us on Google News