3dots.ro

Spania. Mesajul trimis de o victimă a incendiului izbucnit într-un club, înainte să moară: ”Mamă, te iubesc, vom muri” – video

Spania. Mesajul trimis de o victimă a incendiului izbucnit într-un club, înainte să moară: ”Mamă, te iubesc, vom muri” – video

Un incendiu de proporții care a cuprins trei cluburi de noapte din orașul Murcia a ucis cel puțin 13 persoane, în cea mai mare tragedie de acest gen petrecută în Spania în ultimii 30 de ani, informează BBC.

Incendiul s-a produs în clubul de noapte La Fonda, la primele ore ale dimineții de duminică, apoi s-a răspândit rapid la clădirile vecine.

Poliția a anunțat un bilanț provizoriu de 13 persoane decedate, dar cum alte 14 sunt de negăsit, numărul ar putea crește.

Operațiunile de salvare a eventualilor supraviețuitori, de găsire și identificare a victimelor incendiului sunt îngreunate din cauza faptului că acoperișul clubului s-a prăbușit.

După aproape 15 ore de la declanșarea incendiuluia, cauza izbucnirii lui nu a putut fi încă identificată cu certitudine, dar primarul localității afirmă că el a pornit de la etajul 1 al clădirii. 

Printre victime se numără și membrii unei familii care sărbătoreau o zi onomastică în clubul respectiv.

Cel mai dramatic caz relatat de media este cel al unei tinere în vârstă de 28 de ani, care, după ce-a izbucnit incendiul i-a transmis un mesaj vocal mamei sale în care i-a spus: ”Mamă, te iubesc, vom muri!”.

Tatăl tinerei, dintr-o localitate apropiată, a declarat presei că fiica sa plecase alături de alți prieteni să se distreze în Murcia, pentru că în orașul lor nu există niciun local în care își pot petrece timpul liber. ”Era doar pentru a doua oară când mergea în cluburile din Murcia”, a spus bărbatul.

De asemenea, alte patru persoane au fost internate în spital în urma intoxicației cu fum.

În urma tragediei, primarul din Murcia a declarat trei zile de doliu în localitate.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs