3dots.ro

Un manager Starbucks a obținut despăgubiri uriașe, în SUA, după ce a susținut că a fost dat afară din cauză că ”era de culoare albă”

Un manager Starbucks a obținut despăgubiri uriașe, în SUA, după ce a susținut că a fost dat afară din cauză că ”era de culoare albă”

Shannon Phillips, o fostă directoare regională Starbucks, a primit compensații financiare din partea lanțului de cafenele, după ce reclamase în instanță că fusese ”concediată pe nedrept, din cauză că era de culoare albă”.

Potrivit CNN, Shannon Phillips ar trebui să primească 25 de milioane de dolari pentru daune punitive și 600.000 de dolari în daune compensatorii.

Cazul este neobișnuit prin faptul că, în mod tradițional, legile antidiscriminare au protejat până în prezent persoanele care se încadrează în categorii minoritare.

În 2018, la o cafenea din Philadelphia, Donte Robinson și Rashon Nelson, doi clienți de culoare, de 20 de ani, au fost rugați să părăsească localul, după ce au stat la o masă fără să comande nimic.

Cei doi au refuzat să plece, susținând că așteptau un partener de afaceri și, după ce managerul a chemat poliția, au fost escortați din cafenea în cătușe. Arestările lor au declanșat proteste pe scară largă.

Potrivit Starbucks, Shannon Phillips, care a lucrat pentru această cpmpanie timp de 13 ani și era coordona și zona Philadelphia, a fost concediată, ulterior, pentru ”lipsa de reacție și de coordonare” în acest caz.

În procesul pe care Shannon Phillips la intentat Starbucks, în 2019, ea a acuzat compania de discriminare: ”A luat măsuri pentru a pedepsi angajații albi, într-un efort de a convinge comunitatea că a răspuns corespunzător incidentului”

Fostul manager a explicat că i s-a ordonat să plaseze un angajat alb în concediu administrativ, din cauza unui presupus comportament discriminatoriu despre care a spus că știa că este inexact.

Shannon Phillips acuză Starbucks că a fost concediată după ce a încercat să-l apere pe angajat.

În plângerea înaintată instanței, fostul manager a susținut că reacția companiei a fost de fapt ”un pretext pentru discriminarea rasială”, adăugând că ”rasa a fost o motivație și/ sau factor determinant în tratamentul discriminatoriu”.

”Starbucks evaluează următorii pași în acest caz”, a reacționat la decizia instanșei purtătorul de cuvânt al companiei Jaci Anderson, pentru CNN.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs