Belgia. Un grup statuar din bronz, cântărind cinci tone, furat și topit de un grup de cetățeni români

Autor:

Data:

Belgia. Un grup statuar din bronz, cântărind cinci tone, furat și topit de un grup de cetățeni români

Un grup de cetățeni români a reușit să lase cu gura căscată societatea belgiană după ce au devenit principalii suspecție în cazul furtului unui grup statuar de bronz amplasat în piața centrală din Bruges, unul din simbolurile orașului.

În iunie 2018, grupul statuar, ce cântărea nu mai puțin de cinci tone, a dispărut după ce fusese mutat într-o zonă mai puțin circulată, de unde urma să revină la vechiul amplasament după finalizarea lucrărilor de renovare la parcul Albert I.

Din acel moment Poliția Federală din Flandra de Vest a fost pe urmele hoților, dar doar recent au reușit să strângă suficiente probe care să dovedească vinovăția grupului de cetățeni români.

Potrivit brusselstimes.com, românii au fost recunoscuți de către anchetatorii belgieni ca fiind autorii a zeci de furturi de metale în perioada mai 2018 – martie 2019, pe care ulterior le-au valorificat la centrele de reciclare.

La 1 aprilie 2019, trei dintre cei 31 de membri ai bandei au fost prinși și arestați la Anvers și Bruxelles de Poliția Judiciară Federală din Flandra de Vest.

Investigațiile ulterioare au arătat că românii sunt responsabili de furtul grupului de sculpturi din bronz ”T Zand”, Poliția bănuind că, imediat după furt, românii au dus statuile la un centru de reciclare a metalelor din Olanda, unde ar fi fost topite.

Leave a Comment