3dots.ro

Steven Spielberg: Niciun film clasic nu ar trebui reeditat pentru a nu deranja sensibilitățile moderne

Steven Spielberg: Niciun film clasic nu ar trebui reeditat pentru a nu deranja sensibilitățile moderne

Invitat la evenimentul Time’s 100 Summit, desfășurat la New York, regizorul Steven Spielberg a vorbit despre reeditarea unor scene din filmele clasice, despre care se spune că ar putea deranja publicul contemporan, scrie The Guardian.

Regizorul american în vârstă de 76 de ani a declarat că regretă decizia de a modifica  o scenă din blockbuster-ul SF din 1982, ”ET“, într-o ediție aniversară a filmului, lansată 20 de ani mai târziu, în care armele de foc au fost înlocuite cu dispozitive walkie-talkie.

”A fost o greșeală. Nu ar fi trebuit să fac asta niciodată. «ET» este un produs al erei sale. Niciun film nu ar trebui revizuit pe baza «lentilelor» prin care privim acum, fie voluntar, fie forțați.

Nu ar fi trebuit să mă încurc niciodată cu arhivele propriei mele munci și nu recomand nimănui să facă asta.

Toate filmele noastre sunt un fel de indicator al locului în care eram când le-am făcut, cum era lumea și ce primea lumea când am spus acele povești. Așa că regret foarte mult“, a spus Steven Spielberg pe scena evenimentului Time’s 100 Summit.

Spielberg declarase anterior că în versiunea aniversară de 30 de ani a filmului scena va redeveni cea originală.

Spielberg a fost întrebat și despre controversata reeditare a unor îndrăgite carți pentru copii scrise de Roald Dahl (”Matilda“ sau ”Charlie și fabrica de ciocolată“), în care cuvinte precum ”gras“ și ”bestie urâtă“, considerate ofensatoare, au fost înlocuite cu ”enorm“ și „fiară“.

”Nimeni nu ar trebui să încerce vreodată să scoată ciocolata de la Willy Wonka.

Pentru mine, este sacrosanct. Este istoria noastră, este moștenirea noastră culturală. Nu cred în cenzură în acest fel“, a spus regizorul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs