Soluția criminală la care a apelat un student la chimie pentru a-și determina vecinii să nu mai facă gălăgie – video

Autor:

Data:

Soluția criminală la care a apelat un student la chimie pentru a-și determina vecinii să nu mai facă gălăgie - video

Un student din Florida, deranjat de gălăgia pe care o făceau vecinii din apartamentul de deasupra celui în care locuia, profitând de cunoștințele sale de chimie, a decis să pună capăt zgomotelor supărătoare cu ajutorul unei metode de-a dreptul șocante șocante, relatează The New York Post.

Umar Abdullah a mărturisit jurnaliștilor americani că atât el, cât și soția și fiica sa, au trecut prin momente cumplite confruntându-se continuu cu stări de rău, vărsături, amețeli, căderea păruui și dureri de cap severe, ale căror cauze nu le puteau identifica.

Printr-un concurs de împrejurări, ei au descoperit că sursa problemelor medicale era chiar vecinul lor ”prietenos”, Xuming Li, care le injecta pe sub ușa apartamentului p substanță chimică ce conținea metadonă, hidrocodonă și încă un element nociv, neidentificat încă.

Potrivit lui Abdullah,  probelemele au început imediat după nașterea copilului său, în luna august a anului trecut.

Spune că a rămas surprins când după ce vecinul Li le-a trimit un mesaj pentru a-i felicita pentru ”fetița lor cu adevărat adorabilă” și chiar le-a adus și un cadou, câteva zile mai târziu  i-a întrebat dacă ar putea ”merge mai încet” pentru a nu-l mai deranja noaptea.

Conform mesajelor obținute de Daily Mail, pe care Xuming Li le-a trimis vecinilor săi, acesta era deranjat chiar și de cele mai neînsemnate zgomote – de la mișcarea capacului de toaletă, până la scăparea telefonului pe podea.

La un moment dat, sătul de reclamațiile vecinului său, Abdullah a decis să îl viziteze pe Li pentru a verifica cu propriile urechi intensitatea zgomotelor de care se plângea acesta.

Cu toate că familia a încercat să păstreze liniștea din răsputeri, Li a trecut la următorul pas, sesizând în luna martie autoritățile, plângându-se poliției de zgomotul produs de bagajele lor, la doar un sfert de oră după ce familia revenise acasă din vacanță.

Ulterior, un prieten care le-a vizitat locuința, în timp ce erau plecați în vacanță, pentru a lua un pachet, le-a spus că a simțit un miros puternic, chimic, care venea dinspre ușă.

Ulterior, Abdullah a sesizat și el mirosul, dar l-a pus pe seama unor probleme la instalațiile de apă sau aerisire. Totuși, izul a persistat chiar și după ce a curățat gurile de ventilație.

Disperat să găsească o rezolvare, Abdullah a sunat la pompieri, care au făcut o serie de teste, dar nu au găsit nimic în neregulă.

Abia după ce familia s-a îmbolnăvit din nou, bărbatul a montat o cameră ascunsă la intrarea în locuința lor și l-a surprins pe Li în timp ce injecta amestecul cu opioide.

Bărbatul a spus că a fost în stare de șoc atunci când a vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, pentru că vecinul său părea un ”tip obișnuit”.

Se pare că Li începuse să-i intoxice după ce-a fost exmatriculat de la University of South Florida, unde studia chimia, probabil considerându-i vinovați pentru acest eșec, cauzat de faptul că îl deranjaseră cu zgomotele pe care le făceau.

Bărbatul a mărturisit pentru Daily Mail că a plecat imediat din apartament și a sunat la poliție. Xuming Li a fost arestat și acuzat de o serie de infracțiuni, inclusiv de posesie de substanțe periculoase.

Ulterior, vecinul ”amabil” a fost eliberat pe cauțiune, iar procesul ar urma să aibă loc pe 5 decembrie. Abdullah a declarat că este în continuare îngrijorat pentru familia sa.

”Încă trăim într-o traumă constantă, bântuiți de amintirile acelei zile îngrozitoare”, a declarat el.