3dots.ro

SUA. Un copil de doi ani a murit din cauza unei supradoze de fentanyl, la o creșă din New York

SUA. Un copil de doi ani a murit din cauza unei supradoze de fentanyl, la o creșă din New York

Un copil ce urma să împlinească doi ani în luna noiembrie, a murit în SUA, din cauza unei supradoze de fentanyl, un drog sintetic de 50 de ori mai puternic decât heroina, care face ravagii în rândurile consumatorilor și reprezintă o îngrijorare serioasă pentru oficialii americani, informează BBC.

Incidentul tragic s-a produs într-o creșă din New York, iar alți trei micuți au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență, pentru a scăpa cu viață.

Un kilogram de fentanyl a fost găsit sub salteaua pe care dormeau copiii și anchetatorii cred că ei au inhalat drogul.

De asemenea, în creșă au fost găsite echipamente folosite pentru ambalarea stupefiantelor, care urmau să fie vândute. Poliția spune că drogurile găsite la creșă ar fi putut ucide 500.000 de oameni.

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere și lista apelurilor telefonice arată faptul că proprietara creșei și-a apelat mai întâi soțul și de-abia după aceea serviciul de urgență 911.

Ulterior, soțul ei a venit și a scos din creșă mai multe sacoșe, afirmă anchetatorii.

Avocata femeii susține că clienta sa e nevinovată și că nu știa că drogurile erau ținute în creșă: ”Nu există nicio dovadă că a făcut altceva decât să aibă grijă de acești copii”.

Proprietara creșei și un soțul ei au fost arestați, fără a putea fi eliberați pe cauțiune. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, riscă închisoarea pe viață.

”Inculpații au otrăvit patru bebeluși și l-au ucis pe unul dintre ei, deoarece derulau activități cu droguri într-o grădiniță. O grădiniță este un loc în care copiii ar trebui să fie în siguranță, nu înconjurați de un drog care îi poate ucide într-o clipă”, a declarat procurorul Damien Williams din Manhattan.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs