3dots.ro

SUA. Considerată decedată, o pacientă a fost găsită vie la morgă, într-un sac cu fermoar închis: „Se chinuia să respire”

SUA. Considerată decedată, o pacientă a fost găsită vie la morgă, într-un sac cu fermoar închis: „Se chinuia să respire”

Un centru de îngrijiri paliative din SUA a fost amendat cu doar 10.000 de dolari după ce una din asistentele angajate a pronunțat decesul unei paciente și a trimis-o la o casă de pompe funebre, unde trupul ei a fost pus într-un sac cu fermoarul închis.

Biata femeie a fost găsită respirând de personalul de la casa mortuară și dusă la spital, dar a decedat două zile mai târziu, scrie NBC News.

Femeia de 66 de ani, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost internată într-un centru paliativ din Iowa pe 28 decembrie.

Potrivit raportului unei comisii de anchetă, pe 3 ianuarie, la 6 dimineața, o asistentă a verificat pacienta și a concluzionat că aceasta nu mai prezenta semne vitale.

În raport se arată că pacienta „avea gura deschisă, ochii ficși, iar respirația ei nu putea fi auzită” . În plus, asistenta spune că căutat pulsul pacientei cu ajutorul unui stetoscop, dar nu l-a găsit.

Ulterior, și după ce a palpat și abdomenul femeii „şi a observat că nu există mişcare”, asistenta a tras concluzia că pacienta a decedat și a anunţat asistenta şefă.

Conform procedurilor existente, centrul de asistență paliativă a notificat decesul pacientei unei case de pompe funebre care a venit după o oră şi 40 de minute să-i ridice trupul neînsuflețit.

Corpul decedatei a fost „introdus într-un sac cu fermoar care a fost închis”, se arată în raport.

Dar, în jurul orei 8:30 din dimineața următoare, personalul casei mortuare a descoperit că femeia era încă în viață.

„Personalul a tras fermoarul sacului şi a observat că aceasta se chinuia să respire. Casa mortuară a sunat la serviciul de ambulanţă şi a notificat şi centrul paliativ”, se mai arată în raport.

Când au sosit medicii de pe ambulanţă, aceştia au constat că femeia avea puls, dar nu mai putea să vorbească sau să se mişte.

Ea a fost dusă la spital, iar după aceea înapoi la centrul paliativ, unde a murit după două zile.

Centrul paliativ a fost amendat cu 10.000 de dolari, sancţiunea maximă prevăzută de legile din statul Iowa.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs