Un artist de la Teatrul Bolșoi din Moscova și-a pierdut viața sub ochii spectatorilor

Un artist rus de la faimosul Teatru Bolșoi din Moscova și-a pierdut viața chiar sub ochii spectatorilor, strivit de un panou masiv care a căzut peste el în timpul unei schimbări de decor, relatează BBC.

Teatrul Bolșoi a anunțat că Evgheni Kuleș a murit într-un accident, sâmbătă, în timpul unei schimbări de decor în spectacolul de operă ”Sadko”. Anchetatorii ruși investighează circumstanțele în care a survenit moartea artistului în vârstă de 37 de ani.

Într-o declarație transmisă sâmbătă seară, Bolșoi precizează: ”Spectacolul a fost oprit imediat, iar publicul a fost rugat să părăsească sala”.

Spectatorii șocați au relatat pe rețelele sociale că au crezut inițial că accidentul a fost o punere în scenă, dar au realizat că este un fapt real atunci când i-au văzut pe artiști reacționând îngroziți.

Imaginile care au apărut pe rețelele sociale arată actori panicați care imploră personalul tehnic să ridice recuzita.

Se pare că Evgheni Kuleș, artist care lucra în teatrul Bolșoi din 2002, a mers în direcția greșită în timpul coborârii decorului masiv și a fost prins ulterior sub el.

Inclusiv spectatorii au încercat să îl resusciteze pe artist, dar nu au reușit.

Din păcate, acesta nu este primul incident tragic care lovește teatrul de renume mondial. În iulie 2013, un violonist a murit după ce a căzut în loja orchestrei. Viktor Sedov era un veteran al teatrului de operă, care cânta acolo de patru decenii,

În 2011, într-un caz răsunător, un tribunal din Moscova l-a condamnat la șase ani de închisoare pe balerinul Pavel Dmitricenko, pentru că a pus la cale un atac cu acid asupra directorului artistic al companiei, Serghei Filin. Acesta din urmă a fost atacat chiar în fața apartamentului său din Moscova, iar vederea i-a fost grav afectată.