Resturile găsite lângă epava Titanicului ar aparține submersibilului. ”Dacă a fost o implozie, au murit pe loc” 

Resturile găsite lângă epava Titanicului ar aparține submersibilului. ”Dacă a fost o implozie, au murit pe loc” 

Roboții trimiși de echipele de salvare au descoperit un ”câmp de resturi” în apropierea epavei Titanicului, în zona de căutare a submersibilului Titan.

Anunțul a fost făcut de Garda de Coastă, care a precizat că experții din cadrul comandamentului unificat evaluează informațiile obținute.

Conform Sky News, printre resturile descoperite lângă epava Titanicului se regăsesc ”cadrul de aterizare și capacul din spate de la submersibil”. Capacul include și partea pe care este inscripționat numele batiscafului – ”OceanGate”.

Informația a fost furnizată media de către David Mearns, prieten cu doi dintre pasagerii aflați la bordul submersibilului Titan, care afirmă că face parte dintr-un grup de WhatsApp pe care sunt distribuite informații din timpul misiunii de salvare coordonate de Garda de Coastă americană.

Mearns a declarat pentru Sky News că președintele clubului The Explorers, care este ”în contact direct” cu misiunea de salvare, a scris că printre resturile găsite de roboți s-ar regăsi ”un cadru de aterizare și un capac din spate al submersibilului”.

Mearns afirmă că el crede că cel mai probabil la bordul submersibilului a avut loc o implozie. ”Dacă a fost o implozie, au murit pe loc, în milisecunde”, expert în salvare.

El a mai spus că, în general, paza de coastă nu folosește expresii precum ”câmp de resturi” decât dacă nu mai există nicio șansă de recuperare a pasagerilor în viață.

”Un câmp de moloz implică o ruptură a submersibilului și la acea adâncime, pentru că știm că au pierdut comunicațiile la aproximativ 3.300 de metri…

Așa că asta indică cu adevărat că s-a întâmplat cel mai rău scenariu posibil, care este o implozie”.

Singura consolare este că moartea a fost pe loc, literalmente în milisecunde, iar bărbații nu ar fi știut ce se întâmplă”, a spus David Mearns.

El a adăugat că aceasta a fost ”teama” lui de când a auzit că submarinul a dispărut.