3dots.ro

Tour d’Argent, restaurantul care a inspirat Ratatouille, nu mai găsește 83 de sticle de vin în valoare de peste 1,5 milioane de dolari 

Tour d’Argent, restaurantul care a inspirat Ratatouille, nu mai găsește 83 de sticle de vin în valoare de peste 1,5 milioane de dolari 

Faimosul restaurant Tour d’Argent din Paris, modelul de local care i-a inspirat pe producătorii filmului de animație Ratatouille, a raportat dispariția a 83 de sticle de vin rar, informează BBC.

Tour d’Argent, un restaurant de referință al Parisului

Restaurantul, vechi de 400 de ani, este bine cunoscut atât pentru rafinamentul produselor sale culinare, cât și pentru priveliștea spectaculoasă pe care o oferă clienților săi, cu vedere la Notre Dame.

Restaurantul Tour d’Argent a fost vizitat de mii de celebrități, printre care regina Elisabeta, Sir Paul McCartney, președintele Franklin Delano Roosevelt, Marlene Dietrich și Charlie Chaplin. De asemenea, este frecvent citat ca fiind sursa de inspirație pentru restaurantul lui Gusteau din filmul Ratatouille de la Disney Pixar.

83 de sticle lipsă la inventar, prejudiciu de 1.6 milioane de dolari

Tour d’Argent păstrează în pivnițele sale, care se întind pe sute de metri de-a lungul râului Sena, o locație privilegiată, vinuri de de prestigiu

De exemplu, pentru o sticlă de vin din 2011 clienții plătesc 16.000 de dolari, iar pentru un vin vechi din 1999 prețul poate ajunge la peste 30.000 de dolari.

Printre vinurile dispărute din rezerva de 300.000 de sticle a restaurantului parizian, se numără vinuri de Bordeaux de prestigiu, precum Romanéé Conti.

Tour d’Argent s-a redeschis în octombrie, după o renovare completă, care a durat 18 luni, iar lipsa celor 83 de sticle de vin  a fost descoperită luna aceasta, în timpul unui inventar.

Valoarea celor 83 de sticle de vin ce nu se mai regăsesc în inventar e una extrem de mare, în jur de 1,6 milioane de dolari.

Poliția investighează incidentul, deși, până acum nu există nicio dovadă că ar fi vorba de furt.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs