3dots.ro

Turcia. O pacientă cu transplant de rinichi povesteşte cum a ieşit din spital, în timpul cutremurului. ”Mi-am smuls perfuzia şi am fugit”

Turcia. O pacientă cu transplant de rinichi povesteşte cum a ieşit din spital, în timpul cutremurului. ”Mi-am smuls perfuzia şi am fugit”

Din articol:

Gokce Bay, se afla internată în spitalul din Gaziantep, după ce, duminică, a fost supusă unei operații chirurgicale în care i-a fost transplant un rinichi, când Turcia a fost lovită de seismul devastator, relatează BBC.

”Mă aflam la etajul al doilea al spitalului când a început cutremurul. Nici măcar nu-mi amintesc cum mi-am scos perfuzia de pe braț.

A fost atât de puternic și am vrut să ies din clădire. Toată lumea se ținea de ceilalți pentru a se ajuta, cu toții credeam că nu vom reuși și că vom muri. Când am reușit să ajungem pe stradă, toți am început să plângem”, povestește Gokce Bay.

Gokce Bay spune că a trecut duminică printr-un transplant de rinichi, iar acum a fost nevoită să iasă afară în ploaie în şlapi.

”Picioarele mele sunt ude leoarcă. Nu numai eu, unii pacienți foarte bătrâni sunt afară fără geci sau pantofi”, spune ea.

”Unii pacienți bătrâni, în scaune cu rotile, nu se puteau mișca nici măcar pentru a ieși afară, așa că asistentele au venit să ajute. Unele asistente sunt încă în spital pentru a avea grijă de pacienții care sunt la terapie intensivă”, a mai declarat Gokce Bay.

Luni, Turcia a fost devastată de două seisme puternice. Primul cutremur a avut o magnitudine de 7,8 grade şi a fost înregistrat la ora 04:17 dimineață, în timp ce al doilea seism, de 7,5 grade, s-a produs la ora 13:25. Bilanțul victimelor în Turcia este de aproape 1.500 de morți și peste 8.500 de răniți.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs