3dots.ro

Turcia. Dezvoltatorul blocului rupt de la bază în timpul cutremurului, reținut în timp ce încerca să fugă din țară  -video

Turcia. Dezvoltatorul blocului rupt de la bază în timpul cutremurului, reținut în timp ce încerca să fugă din țară  -video

Dezvoltatorul Renaissance Residence, un complex rezidențial distrus de cutremurul din provincia Hatay din sud-estul Turciei, a fost reținut de polițiștii turci, vineri, pe aeroportul din Istanbul în timp ce încerca să părăsească țara.

Mehmet Yasar Coskun a fost reținut pe Aeroportul Sabiha Gokcen în timp ce încerca plece în Muntenegru, a relatat agenția oficială turcă Anadolu.

Reținerea a fost efectuată la ordinul procuraturii din districtul Gaziosmanpasa. Omul de afaceri avea asupra sa și o sumă mică de bani, care a fost confiscată de polițiști. Bărbatul nu a fost pus sub acuzare încă.

Complexul rezidențial, care avea 12 etaje, 250 de apartamente și finalizat în anul 2013, se afla în districtul Antakya din Hatay.

Acesta fusese promovat ca fiind unul de lux, dar a fost distrus complet în urma cutremurului din Turcia și sute de oameni au murit prinși sub ruine.

Însă, acesta a fost complet distrus după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a lovit, luni dimineață, orașul Gaziantep din sud-estul țării, urmat de un altul cu magnitudinea de 7,5 grade.

Ministrul turc al Justiției a transmis, joi, că a fost deschisă o anchetă privind clădirile prăbușite în timpul seismelor.

”Cei care au dat dovadă de neglijenţă, care sunt responsabili de distrugerile de după cutremur vor fi identificaţi şi aduşi în faţa instanţei”, a afirmat ministrul Bekir Bozdag.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs