Un băieţel de trei ani, găsit pe fundul unui lac ţinându-se încă de mână cu sora lui, care a sărit să îl salveze

22 Iul 2021 | scris de Cristina Romanescu

Dramă fără margini în Turcia, unde cinci membri și-au pierdut viața în încercarea dramatică de a salva un copil, în vârstă de trei ani, care căzuse în lacul unui baraj de acumulare.

Un băieţel de trei ani, găsit pe fundul unui lac ţinându-se încă de mână cu sora lui, care a sărit să îl salveze

Incidentul a avut loc în Derinoz Dam, în apropiere de oraşul Amasya, în Turcia, unde familia sărbătorea chiar ziua de naştere a băiețelului, Levent Cenik, care împlinise trei ani.

Media din Turcia susţine că la un moment dat băiețelul a căzut în apă, urmat de sora sa, în vârstă de nouă ani, în timp ce rudele au sărit în apă rând pe rând în încercarea de a-i salva.

În total, cinci persoane și-au pierdut viața, inclusiv bunica băiatului, în vârstă de 50 de ani, un unchi, în vârstă de 19 ani, și o mătușă, în vârstă de 28 de ani, toți înecându-se în timp ce încercau să ajute.

Echipele de căutare și salvare au fost trimise în zonă după ce incidentul a fost raportat autorităților de către martori.

Potrivit salvatorilor, băiețelul și sora lui în vârstă de nouă ani au fost găsiţi ţinându-se de mână.

”Am găsit-o pe mătușa băiatului la trei metri de locul unde a avut loc incidentul, iar pe bunica lui, în punctul care dă spre zidurile barajului.

După un timp, copiii au fost găsiți la o adâncime de 10 metri. Erau unul lângă celălalt și au fost scoși din apă ţinându-se de mână. Am trăit din plin acest incident și suntem devastați ca echipă", a declarat media șeful Brigăzii de Pompieri din Amasya, Selim Keles.


CLICK - Follow us on Google News