Turcia. Turiști evacuați cu bărcile din hotelurile înconjurate de flăcări în Bodrum – video

Autor:

Data:

Bilanţul victimelor incendiilor care devastează oraşe turceşti la Mediterana a crescut sâmbătă la şase morţi, după moartea a doi lucrători forestieri, a anunţat ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

Incendiile din toată Turcia au mistuit pădurile și unele așezări, invadând sate și destinații turistice și forțând oamenii să evacueze, scrie AP.

În condițiile în care un incediu de vegetație izbucnit în apropiere amenința stațiunea balneară Bodrum, turiștii s-au grăbit, sâmbătă, să ajungă la malul mării în așteptarea bărcilor salvatoare care să-i evacueze.

Paza de Coastă turcă a coordonat operațiunea de evacuare iar autoritățile au cerut mai multor companii care dețin vapoare și iahturi private să contribuie la eforturile de evacuare a turiștilor pe mare. Imaginile postate pe Internet surprind coloane de fum și flăcări care învăluiau un deal, aproape hotelurile de la malul mării.

Într-o filmare de la o evacuare din stațiunea Bodrum, un bărbat se aude cum spune uluit: ”E incredibil, absolut incredibil. Cum a ajuns focul aici, atât de repede, în 5 minute?”.

Ministrul Agriculturii şi Pădurilor Bekir Pakdemirli a anunţat sâmbătă că 91 dintre cele 101 de incendii care au izbucnit din cauza caniculei şi unor rafale violente de vânt au fost controlate. Cartierele afectate de incendii din cinci provincii au fost declarate zone de dezastru.

Leave a Comment