Turcia. „Am încercat să o scot cu mâinile goale”, mărturia tatălui care și-a ținut fiica de mână, aflată fără suflare sub dărâmături

Imaginea durerii fără margini. Un părinte din Turcia refuză să dea drumul mâinii fiicei sale de 15 ani, ucisă în blocul prăbușit la cutremur

Devenit unul din simbolurile tragediei care a lovit Turcia în urmă cu șapte zile după ce a fost fotografiat în timp ce îşi ţinea de mână fiica, victimă a cutremurului, Mesut Hancer vorbit despre drama prin care trece.

Mesut Hancer a pierdut șapte membri ai familiei în cutremurul din 6 februarie printre care și pe fiica sa.

„A fost îngrozitor. Imediat ce am auzit ştirile m-am dus acolo. Cu mâinile goale, cu mari eforturi am încercat să o scot pe fiica mea, dar, din nefericire nu am putut să o salvez.

Vreau să spun că să jelești după mame şi copii pierduţi este într-adevăr groaznic. Să pierzi o mamă, un tată sau o rudă e ceva, dar atunci când pierzi un copil este un alt nivel de disperare”, a mărturisit bărbatul, , relatează CNN.

El spune că fata a fost în blocul care s-a dărâmat pentru că se afla în vizită la bunica sa.

„Avea 15 ani (fata – N.R.). A fost acolo să-și viziteze bunica. Unchiul ei era acolo, în vizită din Istanbul. Și celălalt unchi al ei era și el în vizită din Hatay.

Toți erau la bunica ei să se întâlnească. Fiica mea a plecat de acasă pentru a participa și ea la această întâlnire de familie, dar, din păcate, după trei zile, am dat peste cadavrul ei”, a povestit tatăl fetei.

Pe lângă fiică, din cauza cutremurului, Mesut a pierdut-o pe mama sa, pe cei doi frați mai mari, pe cumnată și pe fiica ei cea mică.

El mărturisește că gestul său de a-și ține de mână fata,  nu a reprezentat o speranță deșartă că o va găsi în viață sub dărâmături.

„Nu am avut nicio speranţă. Era o grindă mare peste fiica mea. Era liberă de la brâu în sus dar de la mijloc în jos era prinsă în dărâmături şi această grindă mare era peste ea. Din nefericire, în timpul cutremurului a murit pe loc. Nu a avut nicio şansă să supravieţuiască”, a spus bărbatul.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories