3dots.ro

Turcia. Salvatorii greci izbucnesc în lacrimi după ce salvează o fetiță de 6 ani, după ce-au încercat s-o scoată de sub dărâmături și pe sora ei mai mică – video

Turcia. Salvatorii greci izbucnesc în lacrimi după ce salvează o fetiță de 6 ani, după ce-au încercat s-o scoată de sub dărâmături și pe sora ei mai mică – video

În ciuda relațiilor încordate dintre cele două state, Grecia a fost una dintre primele țări care au răspuns apelului de ajutor lansat de Turcia după cutremurul produs în dimineața zilei de 6 februarie.

Televiziunea elenă EPT a făcut public un moment emoționant petrecut în cadrul acțiunilor de salvare ale unei echipe de pompieri greci, care ajută la operațiunile găsire și eliberare a supraviețuitorilor de sub dărâmături.

Echipă de salvatori greci reușește să scoată de sub ruine o fetiță de 6 ani. La capătul operațiunii, unul dintre pompierii implicați izbucnește în lacrimi, copleșit emoțional. Colegii îl consolează și apoi aplaudă.

Potrivit informațiilor furnizate de televiziunea elenă, din nefericire, aceeași echipă pierduse cu câteva minute mai devreme lupta pentru salvarea surorii mai mici a fetiței salvate.

Potrivit informațiilor din acest moment, 70.000 de oameni sunt implicați miercuri, 8 februarie, în acțiunile de salvare întreprinse în Turcia și Siria.

Este vorba de cea mai mare operațiune de căutare-salvare pe timp de pace din istoria umanității. Peste 23 de milioane de oameni au fost afectați de acest dezastru.

În ciuda numărului uriaș de decese confirmate – în jur de 10.000 în Turcia și peste 2.500 în Siria, echipele de salvatori au reușit să salveze până acum de sub dărâmături în jur de 5.000 de oameni, fapt care oferă speranțe în continuare.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs