3dots.ro

Cine sunt turiștii care și-au scris numele pe pereții Colosseumului. ”Au ofensat întreaga lume” – video

Cine sunt turiștii care și-au scris numele pe pereții Colosseumului. ”Au ofensat întreaga lume” – video

Doi turiști au fost filmați în timp ce își scrijeleau numele cu cheile pe zidurile Colosseumului din Roma, un edificiu cu o vechime de aproape 2.000 de ani.

Evident, n-aveau mare lucru de comunicat lumii, ci doar numele lor: ”Ivan + Hayley 23”. Probabil că au fost și foarte mirați că nimeni, în atât amar de vreme, n-a mai avut o asemenea idee ”genială”…

Conform Daily Mail, cel care a scrijelit cu cheile zidăria Colosseumului se numește Ivan Dimitrov, un cetățean bulgar în vârstă de 27 de ani.

Dimitrov, originar din Loveci, s-a stabilit în Marea Britanie, în Bristol, unde îmbină cariera de antrenor de fitness cu cea de livrator.

Gestul i-a fost inspirat de prietena sa, Haylea Bracey, cu care s-a aflat în vizită la Roma la finalul săptămânii trecute.

Surse din poliția italiană afirmă că se crede că Dimitrov se află în Bulgaria în acest moment.

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, a sancționat gestul comis de bulgar: „Un act care i-a ofensat pe toți cei din întreaga lume care apreciază valoarea arheologiei, monumentelor și istoriei.”

„Nu, nu poate fi corect. Nu ar face așa ceva. E în vacanță în Italia. Ivan este partenerul ei și amândoi sunt plecați”, a declarat mama lui Hayley jurnaliștilor britanici.

Tatăl ei a refuzat să comenteze când a fost abordat la rândul său de reprezentanții media.

Gestul lui Dimitrov a fost filmat de un alt turist aflat în zonă în acel moment. De remarcat zâmbetul satisfăcut al bulgarului…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs