Un cuplu de ruși, bătut de turiști polonezi în Antalya după o ceartă pe tema Ucrainei

Autor:

Data:

Un incident petrecut într-un hotel din Antalya a fost relatat de canalul rusesc Rybar, urmărit de peste 680.000 de utilizatori pe Telegram.

”Unii hotelieri din Turcia nu doar că încalcă toate legile ospitalității, ci permit direct infracțiuni împotriva turiștilor, în primul rând din Rusia, în stațiunile lor”, scrie în postarea de pe Telegram a canalului rusesc Rybar.

Incidentul a avut loc pe 13 iulie în restaurantul unui hotel de lux din stațiunea Alanya, Antalya.

Potrivit canalului Telegram, la hotelul Quattro Beach un grup de patru polonezi au atacat un cuplu de ruși, iar proprietarii hotelului ar fi luat partea atacatorilor.

”Pe 13 iulie, în hotel, un grup de patru polonezi au atacat un rus în restaurant în timpul zilei. Personalul de securitate al hotelului și personalul de service au urmărit în tăcere ce se întâmplă și nu au intervenit, în ciuda strigătelor de ajutor și solicitărilor cuplului, care au încercat să scape singuri din luptă”, se arată în postarea de pe canalul de Telegram.

Partea rusă susține că turiștii polonezi au întrat în vorba cu rușii, dar după o conversație amicală pe subiecte comune, au vrut să afle, cu insistență, părerea lor despre conflictul din Ucraina.

Mai întâi, rusoaica ar fi fost agresată verbal, fiindcă a refuzat să abordeze subiectul, moment în care soțul acesteia a intervenit cerând să fie lăsată în pace, fapt care a generat conflictul.

Poliția nu a fost chemată de personalul hotelului, ci de alți turiști, iar polonezii ar fi dispărut înainte de sosirea poliției, mai arată canalul de Telegram.

"Totodată, turistului rus bătut nu i s-a acordat primul ajutor, ci a fost dus la cea mai apropiată secție, unde a fost băgat într-o celulă și obligat să mărturisească că a provocat în mod deliberat o agresiune, jignind oaspeții obișnuiți, probabil ruși, cu comportamentul lui", mai scrie Rybar.

”Victimei nu i s-a permis să contacteze ambasada Rusiei, avocații sau cel puțin soția sa. Dimineața, a ajuns cumva la hotel, unde a primit în sfârșit ajutor medical – dar nu de la medicul hotelului, ci de la soția sa.

Managerul hotelului a sosit dimineața și, amenințând cuplul cu evacuarea cu câteva zile înainte de plecare, le-a cerut să semneze o renunțare la orice pretenție împotriva conducerii stațiunii și a oaspeților.

După cum s-a dovedit, îi cunoștea de multă vreme pe oaspeții din Polonia și nu dorea ca aceștia să aibă probleme din cauza unui incident atât de minor, care, fără îndoială, a fost provocat de un turist rus”, scriu autorii canalului.

”În hotelul Quattro Beach, turiștii din Rusia pot fi bătuți fără probleme. Dragi criminali, nu vă faceți griji, înregistrările de la camerele video vor fi distruse cu grijă, iar victimele vor fi ”procesate” de polițiștii din Alanya”, se conchide în postarea de pe Telegram.

Leave a Comment