3dots.ro

Un milionar a tăiat copacii din curtea vecinului pentru a avea o priveliște mai bună din conacul său asupra râului 

Un milionar a tăiat copacii din curtea vecinului pentru a avea o priveliște mai bună din conacul său asupra râului 

Un om de afaceri englez a fost amendat cu suma de 80.000 de lire sterline pentru că a tăiat stejarii vecinului său, pentru a avea o vedere mai bună la râul din apropiere.

Nick Baker, un britanic în vârstă de 37 de ani, proprietarul unei companii cu o valoare estimată la100 de milioane de lire sterline, a ceut unei echipe de muncitori să taie 16 stejari protejați aflați în grădina vecinului său, scrie Daily Mail.

Cei 16 stejari care au fost tăiați se aflau la câțiva metri de râul Hamble și au făcut obiectul unui ordin de conservare a naturii emis în 2009.

Baker este proprietarul unui conac care valorează mai mult de 5 milioane de lire sterline, în Hampshire Warsash, în apropierea râului Hamble. 

El s-a apărat în fața instanței susținând că i-a cerut permisiunea vecinului său de a curăța copacii de unele ramuri neîngrijite și i s-a spus că poate tăia cât de mult dorește.

Vecinul său, David Hunt, un fost marinar în vârstă de 88 de ani, este un medaliat cu argint la câștigător al medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

”Există o pierdere evidentă  – acei copaci reprezentau un bun public, un habitat…

Ați menționat că tăierea lor nu v-a adus niciun beneficiu, dar această acțiune pare să fi îmbunătățit priveliștea din conac spre râu.

Este imposibil să stabilim o valoare materială pentru pierderea stejarilor, dar voi impune o amendă, ca un factor de descurajare a altora”, a declarat judecătorul.

Instanța a dispus amendarea omului de afaceri cu suma de 80.000 de lire sterline (92.000 de euro), plus costuri de 1.415 de lire sterline.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs