3dots.ro

Ungaria. Un angajat de probă a primit din partea companiei 367 de salarii în loc de unu

Ungaria. Un angajat de probă a primit din partea companiei 367 de salarii în loc de unu

Un bărbat din Ungaria a devenit pentru o scurtă perioadă de timp o persoană înstărită, după ce compania la care lucra i-a virat în cont, din greșeală, 367 de salarii în loc de unul. Și și-ar fi dorit chiar să fi rămas cu acest statut, pentru că atunc când angajatorul a cerut înapoi banii, el a refuzat să-i returneze…

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a lucrat pentru o perioadă scurtă de timp la o companie din Kaposvár, oraș în sud-vestul Ungariei, dar după perioada de probă contractul nu i-a mai fost prelungit.

Pentru perioada de probă, în momentul angajării s-a convenit să fie remunerat cu 92.549 de forinți, adică în jur de 238 de euro. Dar, din greșeală, compania a virat în contul lui suma exactă, numai că în euro, respectiv 92.549 de euro.

Cum a fost posibilă greșeala? La angajare, bărbatul a furnizat un cont bancar din Austria, așa că salariul trebuia plătit în moneda locală, adică euro, iar compania pur și simplu a omis să facă schimbul valutar, potrivit hvg.hu.

La scurt timp după ce și-a dat seama de eroarea comisă, compania l-a contactat pe fostul angajat și i-a cerut să returneze banii. Acesta a spus că nu mai are acces la contul bancar din Austria, așa că nu poate transfera banii înapoi.

Compania păgubită a sesizat poliția și ancheta a stabilit că bărbatul a retras aproximativ 15.500 de euro în numerar din contul austriac, de la un bancomat din sudul Ungariei, bani pe care i-a transferat ulterior într-un alt cont bancar.

Printr-o decizie a Parchetului din Kaposvár, contul bancar austriac al acuzatului a fost înghețat, după care banii rămași în cont au fost returnați firmei. Au fost recuperați până acum în jur de 72.000 de euro, dar firma speră că va primi întreaga sumă în final. Cât despre bărbat, acesta riscă doar o amendă.

Anul trecut, o poveste similară s-a întâmplat în Chile: un bărbat a primit 268 de salarii și după ce i-a retras pe toți din cont a dispărut fără urmă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU