3dots.ro

US Open. Semifinala feminină, întreruptă de activiști ecologiști, într-un protest împotriva folosirii combustibililor fosili – video

US Open. Semifinala feminină, întreruptă de activiști ecologiști, într-un protest împotriva folosirii combustibililor fosili – video

Peripeții în semifinala competiției feminine de la US Open, disputată la New York între americanca Coco Gauff și cehoaica Karolina Muchova.

În setul al doilea, la scorul de 6-4, 1-0, în favoarea americancei, meciul a fost întrerupt pentru mai bine de 50 de minute, din cauza unor activiști ecologiști britanici, membrii ai organizației ”Extinction Rebellion Group”, informează Daily Mail.

Activiștii ecologiști, trei la număr, au ținut să întrerupă evenimentul sportiv pentru a protesta împotriva combustibililot fosili.

Meciul a trebuit să fie întrerupt de organizatori în urma scandărilor neîntrerupte ale activiștilor, care cereau oprirea folosirii combustibililor fosili.

Publicul a reacționat cerând la unison scoaterea celor trei în afara arenei pentru ca partida să poată continua, lucru se pare destul de dificil pentru autorități, care s-au manifestat cu delicatețe.

Cel mai greu de evacuat a fost unul dintre activiști, care și-a lipit tălpile de beton.

În cele din urmă el a fost încătușat și scos în afara arenei de către polițiști, care s-au asigurat în prealabil că procedura prin care va fi desprins de beton nu îi va afecta sănătatea.

”Nu am intenționat să provocăm vreun disconfort sportivelor. Nu avem nimic împotriva sportului, dar am dorit să atragem atenția asupra faptului că în scurt, din cauza poluării, nimeni nu se va mai putea bucura de tenis”, a declarat media unul dintre protestari.

Dintre cele două jucătoare, Gauff a fost cea mai frustrată de întreruperea jocului. Americanca a comentat caustic evenimentul, întrebându-se ce are de negociat poliția cu protestatarii și dacă este cumva vorba de o luare de ostatici.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs