3dots.ro

Cu cât a fost cumpărată, la o licitație, bucata de ușă care i-a salvat viața lui Rose în ”Titanic”

Cu cât a fost cumpărată, la o licitație, bucata de ușă care i-a salvat viața lui Rose în ”Titanic”

Încă de la lansarea ”Titanic”, petrecută în 1997, fanii s-au întrebat dacă panoul de ușă care i-a salvat viața lui Rose nu era suficient de mare pentru a-l ține și pe Jack, iubitul ei. Evident, povestea filmului și-ar fi pierdut o mare parte din dramatism, eșuând într-un happy-end specific Hollywood-ului…

Într-un episod al emisiunii ”Mythbusters”, regizorul James Cameron a dezvăluit că a primit zilnic zeci de emailuri în Rose era catalogată drept ”o egoistă”, iar Jack ”un idiot” din cauza scenei în care personajul interpretat de DiCaprio se sacrifică, consideră că placa de lemn care i-a salvat viața personajului feminin nu-i putea ține la suprafață pe amândoi.

Regizorul a pus capăt dezbaterii, spunând că Jack trebuia să moară, conform scenariului. ”Poate că am dat-o în bară și placa ar fi trebuit să fie un pic mai mică, dar tipul trebuia să se ducă la fund”, a spus el.

Ei bine, acest element de recuzită, a cărui realizare s-a bazat pe un fragment recuperat în urma tragediei din 1912, potrivit Heritage Auctions, a fost adjudecat la o licitație organizată de Planet Hollywood cu nu mai puțin de 718.750 de dolari, anunță BBC.

Pentru a reaprinde dezbatera în legătură cu salvarea lui Jack, în lista e vânzare sunt menționate dimensiunile panoului de lemn: ”recuzita măsoară aproximativ 2,4 m lungime și 1 m lățime”.

Bucata de lemn n-a fost singurul obiect de recuzită care s-a adjudecat în cadrul licitației la un preș exorbitant – biciul din Indiana Jones și templul morții”, care a fost vândut cu 525.000 de dolari.

Un costum purtat de Toby Maguire Spider-Man s-a vândut cu 125.000 de dolari, iar toporul folosit de Jack Nicholson în ”The Shining” pentru a sparge ușa de la baie în timp ce rostea replica ”Iată-l pe Johnny!” („Here’s Johnny!”) a atras aceeași sumă.

Licitația, care s-a încheiat duminică seara, a strâns 15,68 milioane de dolari, fiind una dintre cele mai de succes vânzări ale unei colecții de recuzită și costume, a precizat Heritage Auctions.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs