Germania. Opt angajaţi ai unui azil de bătrâni, vaccinaţi din greşeală cu cinci doze de vaccin împotriva COVID-19

28 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Opt angajaţi ai unui azil de bătrâni din Stralsund, în nord-estul Germaniei - şapte femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 şi 54 de ani - au fost vaccinaţi din greşeală cu cinci doze de vaccin împotriva covid-19, fără consecinţe sanitare grave în acest stadiu, relatează AFP.

Germania. Opt angajaţi ai unui azil de bătrâni, vaccinaţi din greşeală cu cinci doze de vaccin împotriva COVID-19

Cei opt angajați se numărau printre persoanele vaccinate în mod prioritar cu vaccinul  BioNTech-Pfizer, care a început să fie administrat în Germania de sâmbătă.

Numai că în cadrul procesului de vaccinare, duminică, le-au fost injectate din greșeală cinci doze dintr-o dată. 

Vaccinul este livrat într-un flacon al cărui conţinut, după ce este diluat, conţine cinci doze.

Patru dintre ei fost internaţi sub observaţie la spital - cu simptome gripale uşoare -, iar ceilalţi trei au revenit acasă.

”Regret profund acest incident. Le doresc persoanelor vizate să nu sufere niciun efect secundar grav”, a declarat autoritatea medicală a districtului în care se află azilul de bătrâni, dând asigurări că este vorba doar despre cazuri izolate, din cauza unor erori umane.

BioNTech - care a dezvoltat acest prim vaccin cu ARN mesager - a dat asigurări, înainte de lansarea campaniei de vaccinare, în acest weekend, în mai multe state membre ale Uniunii Europene, că doze mai mari decât cele normale au fost injectate în timpul fazei testării, fără efecte secundare grave.


CLICK - Follow us on Google News