Reuters. Înalt oficial sanitar din Botswana, despre pacienţii infectaţi cu varianta Omicron: Din 19 cazuri, 16 sunt asimptomatice

Un înalt oficial sanitar din Botswana a declarat că 16 din cele 19 cazuri de infectare cu varianta Omicron depistate până acum în ţară sunt asimptomatice. 

Pamela Smith-Lawrence, oficial de top în cadrul Ministerului Sănătății din Botswana, a declarat într-un interviu acordat pentru Reuters că majoritatea persoanelor infectate cu noua variantă Omicron s-au vindecat, primind deja rezultate negative în urma testelor COVID efectuate.

Din totalul de 19 pacienţi, 16 aveau forme asimptomatice ale bolii, iar ceilalţi trei manifestau simptome "foarte, foarte ușoare", a precizat specialista.

Varianta Omicron a coronavirusului, depistată în Botswana
Autorităţile din Botswana au declarat că țara investighează anumite mutații ale coronavirusului descoperite în probe prelevate de la patru cetățeni străini, aflaţi într-o misiune diplomatică.

De atunci, în statul african au fost raportate alte 15 cazuri de infectare cu noua tulpină care a primit între timp şi un nume – Omicron.

Cei patru cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, au ajuns în Botswana pe 7 noiembrie şi au primit rezultatul pozitiv al testelor COVID patru zile mai târziu, pe 11 noiembrie.

Noile mutații au fost descoperite abia pe 22 noiembrie, a declarat Pamela Smith-Lawrence, adăugând că guvernul a încărcat datele în reţeaua internațională a doua zi.

Fără a oferi detalii suplimentare, aceasta a adăugat că 14 din cele 19 persoane depistate până acum cu varianta Omicron sunt cetăţeni străini.

Potrivit declaraţiilor oficiale, în următoarele două sau trei săptămâni, guvernul din Botswana va fi în măsură să clarifice dacă varianta Omicron este sau nu mai periculoasă decât predecesoarele sale.