3dots.ro

Speculații despre cum apa de pe o porțiune a Grand Canal din Veneția a devenit verde fluorescent – video

Speculații despre cum apa de pe o porțiune a Grand Canal din Veneția a devenit verde fluorescent – video

Duminică dimineața, locuitorii și turiștii aflați în Veneția au avut parte de o priveliște neobișnuită, după ce o parte din calea navigabilă centrală a orașului a căpătat culoarea verde fluorescent, relatează BBC.

Au fost recoltat probe de apă și autoritățile au deschis urgent o anchetă în legătură cu acest incident.

Speculațiile abundă cu privire la cauzele care ar fi putut face ca apa din zona faimosului pod Rialto să își schimbe culoarea.

Explicațiile fenomenului sunt diverse,  considerându-se că fie este un act voluntar, fie unul accidental, dar cel mai mult se vorbește despre eliberarea  în apă a unui colorant, ca o  formă de protest a activiștilor de mediu.

Cu atât mai mult cu cât mulți utilizatori ai rețelelor de socializare spun că situația le-a amintit de un eveniment asemănător care a avut loc în 1968, montat de artistul argentinian Nicolás García Uriburu, care a vopsit în verde apele Grand Canal pentru a atrage atenția asupra problemelor ecologice.

Presa italiană a raportat că poliția locală examinează camerele de supraveghere pentru a determina dacă incidentul are legătură cu regata de la Volgalonga care a avut loc în acest weekend.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs