Un veteran de război italian şi-a cedat locul la vaccinare unei tinere care suferă de cancer

28 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Un veteran de război în vârstă de 85 de ani din Calabria, fost miner, a comis un gest de mare umanitate cedând locul său pe lista de vaccinare unei tinere de 23 de ani, bolnavă de cancer, scrie La Stampa.

Un veteran de război italian şi-a cedat locul la vaccinare unei tinere care suferă de cancer

Giuseppe Trapasso, i-a comunicat medicului său de familie că își dorește să transfere doza sa de vaccin unui pacient mai fragil din punct de vedere al sănătății.

”Mi-aș dori ca cei care au cel mai multă nevoie să facă vaccinul în locul mei”, i-a spus bătrânul, medicului său, Pasquale Montilla, care este și oncolog.

Medicul a identificat imediat persoana care îndepline criteriul cerut. 

”Cu câteva zile mai devreme m-a sunat mama unei fete, o pacientă de-ale mele, care încă aștepta vaccinul. Ea m-a întrebat: ”Când va fi rândul fiicei mele?” Așadar, imediat ce Giuseppe mi-a spus că vrea să renunțe la doză, m-am gândit la ea ” a povestit medicul.

După acest superb gest, veteranul de război așteaptă să fie chemat din nou la vaccinare, atunci când îi va veni rândul.

”Nu mi-a păsat la cine va merge vaccinul, mi-a păsat doar că poate salva o persoană mai tânără și mai nefericită decât mine.

În cele din urmă sunt mereu acasă, în mediul rural, nu mă îngrijorează în mod deosebit că mă îmbolnăvesc.

În mod clar, am cerut să mă pun din nou pe listă, vreau să fac vaccinul, dar fără să iau posibilitatea altora. Să nu rămână nimeni în urmă", a declarat Giuseppe Trapasso jurnaliștilor italieni.

Pe rețelele de socializare au curs laudele la adresa vârstnicului, cu atât mai mult cu cât vine dintr-o regiune a Italiei deloc renumită pentru managementul sănătății, potrivit news.ro.


CLICK - Follow us on Google News