3dots.ro

Ucraina. Prima imagine cu voluntarii legiunii străine care s-au înrolat să lupte împotriva Rusiei 

Ucraina. Prima imagine cu voluntarii legiunii străine care s-au înrolat să lupte împotriva Rusiei 

Forțele armate ucrainene au făcut publică o fotografie cu ceea ce afirmă că sunt primii voluntari ai legiunii internaționale de străini care s-au înrolat pentru a lupta în Ucraina împotriva Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunțase săptămâna trecută, într-un videoclip postat pe canalul său de Telegram, că 16.000 de străini s-au oferit voluntari pentru a lupta pentru Ucraina.

Marțea trecută autoritățile ucrainene au ridicat temporar cerințele de viză pentru voluntarii străini care doresc să intre în țară și să se alăture luptei împotriva forțelor ruse.

”Nu avem nimic de pierdut în afară de propria noastră libertate”, a spus Zelenski în discursul său, menționând că aliații internaționali ai Ucrainei trimit zilnic provizii de arme.
Din ce țări provenin voluntarii ce vor să lupte pentru Ucraina

”Primii voluntari ai Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei sunt deja pe poziții la periferia Kievului. Voluntari din SUA, Marea Britanie, Suedia, Lituania, Mexic și chiar India”, afirmă o postare făcută luni pe contul de Facebook al forțelor armate ucrainene.

Oficialii americani afirmă că, la rândul ei, Rusia a început să recruteze luptători sirieni pentru războiul urban din Ucraina, în speranța că expertiza lor în războiul urban poate ajuta forțele ruse să preia controlul asupra Kievului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU