3dots.ro

‘Vrei să fii cancelarul care a ruinat Germania? Chiar vrei să-ți sacrifici țara pentru Ucraina?’ – scrisoarea deschisă adresată cancelarului Scholtz

‘Vrei să fii cancelarul care a ruinat Germania? Chiar vrei să-ți sacrifici țara pentru Ucraina?’ – scrisoarea deschisă adresată cancelarului Scholtz

Din articol:

Asociația de comerț districtual Halle-Saalekreis din Sachsen-Anhalt a trimis o scrisoare deschisă cancelarului german Olaf Scholz solicitând ridicarea tuturor sancțiunilor împotriva Rusiei și începerea negocierilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina, relatează focus. de.

Scrisoarea deschisă este semnată de reprezentanții a 16 bresle meșteșugărești.

Scrisoarea meșteșugarilor germani începe prin a sublinia faptul că membrii condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei, considerându-l ”o crimă și o încălcare clară a articolului 2 din Carta ONU”.

Cu toate acestea, asociația ține să precizeze că acest război nu a început cu adevărat pe 24 februarie 2022 și își manifestă îngrijorarea cu privire la ”viitorul copiilor și nepoților noștri, la existența și continuitatea afacerilor noastre și griji pentru țara noastră”.

”Noi, meșteșugarii, din discuțiile pe care le avem cu clienții noștri, cunoaștem faptul că marea majoritate nu este dispusă să-și sacrifice standardul de trai, câștigat cu greu, pentru Ucraina. Nici nu este războiul nostru!”, se mai afirmă în scrisoare.

Potrivit organizației Transparency International Germany, în 2021, Ucraina se află pe locul 122 în lume în privința nivelului de corupție. ”Nici o altă țară europeană nu se poziționează mai rău”, spun semnatarii.

În cazul Ucrainei, sub nicio formă, nu se poate vorbi de un stat democratic fără cusur, prin umare, semnatarii scrisorii îl întreabă pe cancelar: ”Și, pentru asta, vrei să pui în pericol Germania?”.

Există rumori, discuții în toată țara. Prețurile au crescut într-un asemenea ritm încât, în curând, cei cu venituri medii nu își vor mai putea asigura existanța. Chiar și munca manuală, atât de necesară, va fi greu de găsit, iar asta va conduce la numeroase concedieri și închideri de companii.

”Vrei să fii cancelarul care a ruinat Germania? Chiar vrei să-ți sacrifici țara pentru Ucraina?”, îl întreabă semnatarii scrisorii pe cancelarul german.

Dacă prețurile vor continua să crească, meșterul „mediu” nu va mai putea în curând să-și plătească existența, cred germanii. Apoi, chiar și munca manuală obișnuită va deveni indisponibilă, ceea ce, la rândul său, va duce la concedieri și închiderea companiilor.

Membrii asociației prezintă în finalul scrisorii trei revendicări:

”1. încetarea sancțiunilor împotriva Rusiei

2. începerea imediată a negocierilor diplomatice pentru a pune capăt războiului

3. verificarea tuturor deciziilor politice, astfel încât acestea să fie în beneficiul poporului german, așa cum ați jurat”.

”Nu vorbim aici despre scăderea cu 1-2 grade a temperaturii în camere sau dacă trebuie să scadă temperatura apei din piscine. Vorbim despre moartea Germaniei!  Mulși oameni din țara noastră recunosc acest lucru, tu de ce n-o faci? Schimbă-ți linia politică, în interesul patriei noastre”, se încheie scrisoarea adresată cancelarului Olaf Scholtz.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs