3dots.ro

Un cuplu de americani a reușit să-l facă pe Warren Buffet să dea 40 milioane de dolari pe… nimic

Un cuplu de americani a reușit să-l facă pe Warren Buffet să dea 40 milioane de dolari pe… nimic

Privit drept unul dintre puținii oameni dotați cu un al șaselea simț pentru afaceri de succes, miliardarul Warren Buffet a fost nevoit să se recunoască înfrânt de un cuplu de americani, care a reușit să-l facă să investească 40 de milioane de dolari într-un bussiness inexistent.

Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar l-au convins pe Buffet să investească aproximativ 40 de milioane de dolari, într-o schemă piramidală, în care alți numeroși investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari.

Cu banii proveniţi din fraudă, cuplul a cumpărat, proprietăți imobiliare, 90 de vehicule de lux, printre care şi un Ford Mustang evaluat la un milion de dolari, informează Business Insider.

Potrivit documentelor prezentate instanţei, cei doi escroci au cheltuit banii investitorilor cumpărând, în nume propriu, proprietăți imobiliare de lux – un conac din Las Vegas, două apartamente situate în apropierea lacului Tahoe şi o casă de vacanţă în Scottsdale.

Printre cele mai scumpe achiziţii ale escrocilor se numără un automobil Plymouth Road Runner din 1969, estimat la 325,800 mii de dolari, un Jaguar XK din 2014 în valoare de 195.521 mii de dolari şi un Ford Mustang GT 500 Super Snake, estimat la 1 mil. dolari.

”Negăm total acuzaţiile înainte de FBI conform cărora afacerea DC Solar a reprezentat o schemă de fraudă”, a declarat Malcolm Segal, avocatul cuplului Carpoff.

Probabil că scenariștii de la Hollywood fac deja schițe pentru un viitor film pe această temă, subiectul fiind unul generos…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs