William şi Harry susţin că lipsa de etică a BBC a contribuit la izolarea Dianei, înrăutăţind relaţia dintre părinţii lor

Autor:

Data:

William şi Harry au criticat BBC-ul în legătură cu condițiile în care Martin Bashir a obținut un interviu al mamei lor, spunând că eșecurile corporației au contribuit la frica pe care Diana a simțit-o în ultimii ani și a făcut parte dintr-o ”cultură a exploatării și a practicilor neetice care, în cele din urmă, i-au luat viața”.

Într-o declarație fulgerătoare, Prințul William a spus că liderii BBC au înregistrat un eșec cu Diana, prin ”incompetența lor lamentabilă” și a spus că ”modul înșelător” de a obţine un interviu a influențat substanțial ceea ce avea să declare mama sa.

El a adăugat că a fost întristat de faptul că corporația nu a investigat corect plângerile anterioare și că Diana nu a știut niciodată că a fost înșelată. ”Efectul de undă al unei culturi de exploatare și practici neetice i-a luat viața în cele din urmă”.

În declarația sa, William a spus că informațiile descoperite în timpul anchetei sunt ''extrem de îngrijorătoare''.

”Angajații BBC: ''au mințit și au folosit documente false pentru a obține interviul cu mama mea; a făcut afirmații teribile și false despre familia regală pe fondul temerilor ei și i-a alimentat paranoia; a fost manifestată o incompetență lamentabilă atunci când au fost investigate plângerile și îngrijorările cu privire la program; au fost evazivi în raportarea lor către mass-media și au acoperit ceea ce știau din ancheta internă''.

'Consider că modul în care a fost obținut în mod înșelător interviul a influențat substanțial ceea ce a spus mama mea. Interviul a fost o contribuție majoră la înrăutățirea relației părinților mei și de atunci i-a rănit pe nenumărați alții.

Aduce o tristețe de nedescris să știi că eșecurile BBC au contribuit semnificativ la frica, paranoia și izolarea ei de care îmi amintesc din acei ani finali alături de ea.

Dar ceea ce mă întristează cel mai mult este că, dacă BBC ar fi investigat corect plângerile și preocupările ridicate pentru prima dată în 1995, mama mea ar fi știut că a fost înșelată'', a declarat Prințul William.

Prințul Harry consideră că acel interviu nu ar fi trebuit difuzat niciodată.

”Mama noastră a fost o femeie incredibilă care și-a dedicat viața slujbei. Era rezistentă, curajoasă și, fără îndoială, sinceră. Acesta este primul pas către dreptate și adevăr.

Totuși, ceea ce mă preocupă profund este că astfel de practici – și chiar mai rele – sunt încă răspândite şi astăzi. Mama noastră și-a pierdut viața din această cauză și nimic nu s-a schimbat''.

Într-o eră a știrilor false, difuzarea serviciilor publice și presa gratuită nu au fost niciodată mai importante. Aceste deficiențe, identificate de jurnaliștii de investigație, nu numai că mi-au dezamăgit mama și familia; au dezamăgit și publicul”, a declarat Prințul Harry.

Leave a Comment