Cazul neobișnuit al unui urs care vânează alături de o haită de lupi și le fură prada – video

Administratorii parcului național Yellowstone au surprins un comportament neobișnuit al unui urs grizzly care, după ce participă alături de o haită de lupi la o vânătoare, le fură acestora prada, scrie The Guardian.

Imaginilie surprinse pe camerele din parcul Yellowstone, publicate pe pagina de Facebook a Serviciului Parcurilor Naționale, arată momentul în care lupilor din haita ”Junction Butte” din nordul rezervației li s-a alăturat un urs grizzly în timp ce vânau o turmă de elani.

După ce lupii doboară un elan, ursul vine și le fură prada: un fenomen cunoscut sub numele de cleptoparazitism, în care o specie fură resurse, de obicei hrană, de la alta.

Lupii au fost forțați să aștepte până când ursul s-a săturat și a plecat.

Incidentul din parcul Yellowstone este unul neobișnuit, spun oficialii rezervației, deoarece lupii și urșii concurează de obicei pentru mâncare și vânează separat. În acest caz ursul a decis că interesul său este servit prin alăturarea activă la vânătoare.

”Din perspectiva ursului, este nevoie de multă energie pentru a urmări o haită de lupi, dar recompensa este mare dacă preia cu succes o carcasă.

O carcasă proaspătă de elan este o sursă minunată de grăsime și proteine ​​pentru un urs grizzly care se pregătește pentru hibernare.

Acest urs pare să-și fi dat seama că urmărirea lupilor dimineața îi va crește șansele de a întâlni o masă bogată în calorii”, spun biologii rezervației naturale.

Yellowstone găzduiește aproximativ 123 de lupi, pentru care 90% din sursa de hrană pe perioada iernii o constituie carnea de elan. Parcul are, de asemenea, aproximativ 150 de urși grizzly.