3dots.ro

Zelenski: Nu știu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sunt în stare de șoc, nu ne-a dat nimic. Zero!

Zelenski: Nu știu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sunt în stare de șoc, nu ne-a dat nimic. Zero!

Într-un interviu acordat reporterilor francezi, dat publicității de biroul său de presă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că este şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme de apărare antirachete Kievului, informează Reuters.

La scurt timp după începerea războiului, în luna februarie Zelenski solicitase sprijinul Israelul, menționând sistemul de interceptare a rachetelor Iron Dome.

Israelul nu a avut o poziţie angajantă, a condamnat invazia rusă, spunând că va ajuta Ucraina cât poate de mult, dar în același timp este atent să nu tensioneze relaţiile cu Moscova, un pion de putere în Siria vecină, unde forţele israeliene atacă frecvent miliţiile pro-iraniene.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sincer, sincer, sunt în stare de şoc pentru că nu înţeleg de ce nu ne-a putut oferi apărare antiaeriană. Israelul nu ne-a dat nimic. Zero!

Înţeleg – au o situaţie dificilă în ceea ce priveşte situaţia cu Siria şi Rusia. Exprim fapte. Conversaţiile mele cu conducerea israeliană nu au ajutat cu nimic Ucraina”, a spus preşedintele Zelenski.

Zelenski a comentat și poziția Chinei în relația cu Ucraina, pe care o consideră ”ambiguă”.

Înainte de invazia pe scară largă, existau canale de comunicare între țările noastre, am avut multă cooperare economică și comercială.

Deocamdată nu avem niciun canal de comunicare cu China și este păcat. Aș dori ca ei să ajute Ucraina”, a explicat președintele ucrainean.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU