3dots.ro

Zelenski: Ucraina a fost lăsată singură în faţa ruşilor

Zelenski: Ucraina a fost lăsată singură în faţa ruşilor

Actor, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, realizează că în politică, cu cinism, se spun multe, dar se face puțin… 

În cadrul unei intervenții video postată pe pagina sa de Facebook, Zelenski şi-a exprimat regretul că Ucraina a fost "lăsată singură" în confruntarea cu armata rusă.

Preşedintele Ucrainei a declarat că nu vede pe nimeni să fie gata de luptă alături de ţara sa şi că toată lumea se teme, nimeni nu îi oferă Ucrainei garanţia că va adera la NATO. 

Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este frică. I-am întrebat pe toți partenerii statului dacă sunt alături de noi. Sunt alături de noi, dar nu sunt pregătiți să ne ia într-o alianță cu ei (…)

Oricâte conversații am avut cu lideri străini, am auzit doar câteva lucruri. Primul este că suntem susținuți.

Sunt recunoscător fiecărui stat care ne ajută în mod concret, nu doar în cuvinte. Dar există un al doilea – suntem lăsați singuri să ne apărăm statul. Cine e gata să lupte alături de noi? Sincer, nu văd pe nimeni. Cine este gata să ofere Ucrainei garanţia unei aderări la NATO? Toată lumea se teme", a declarat Zelenski.

"În această dimineaţă ne apărăm singuri statul nostru. Ca şi ieri, cele mai puternice forţe ale lumii privesc de departe.

A fost Rusia convinsă de sancţiunile de ieri? Auzim pe cerul nostru şi pe pământul nostru că nu a fost suficient", a spus preşedintele uicrainean în discursul său adresat naţiunii în această dimineaţă. 

Preşedintele ucrainean a precizat că el este ţinta numărul 1 a armatei ruse, dar va rămâne în capitală. Acesta precizează că şi familia sa este vizată ca ţinta numărul 2.

"Voi rămâne în capitală. Familia mea este, de asemenea, în Ucraina. Conform informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul 2", a mai adăugat Zelenski. 
 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU