3dots.ro

Zelenski. Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia intrarea în NATO: Ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina – video

Zelenski. Ucraina este pregătită să negocieze cu Rusia intrarea în NATO: Ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina – video

Într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a cerut din nou președintelui rus Vladimir Putin să accepte un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze.

Întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Rusiei pentru o încetare a focului: schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței republicilor secesioniste, Zelenski a răspuns:

”În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare. Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales.

În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă”.

Zelenski a mai menționat că Ucraina nu dorește să fie o țară care ”cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

”Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriile ocupate temporar și republicile nerecunoscute internațional, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse", a spus Zelenski, citat de agenția Interfax.

În același timp, el a subliniat că problema cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina.

”Cum vor trăi acolo cei care își doresc să facă parte din Ucraina? Această cerere sună a ultimatum și nu suntem de acord să primim ultimatumuri. Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este", a spus Zelensky.

Interviul lui Volodimir Zelenski la ABC News.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU