Ioana Ginghină: «Bun, nu crezi in covid, și cum facem să nu mă întâlnesc cu tine pe strada?»

11 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, Ioana Ginghină își exprimă temerile privind modul în care sunt aplicate măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului.

Ioana Ginghină: «Bun, nu crezi in covid, și cum facem să nu mă întâlnesc cu tine pe strada?»

Actrița se declară nedumerită de faptul că pentru unii este dificil să înțeleagă că pot îmbolnăvi persoane din grupele vulnerabile și că o doză de civilizație în plus ar face ca viața acestora să nu fie pusă în pericol.

”Stau cu copilul în brațe și mă gândesc în ce țară trăim. 

Citesc știrile din țară și mă îngrozesc cum cresc, pe zi ce trece cazurile de COVID, cum oameni care sunt găsiți pozitivi pleacă din spitale și iresponsabili intră în contact cu alți oameni, nepasatori la sănătatea celor din jur. 

Țări din Europa ne-au închis granițele, Grecia ia măsuri din ce în ce mai drastice,  iar la noi nu se poate face nimic, pentru ca instituții ale statului sabotează masurile de protectie a populației în numele constituționalitatii.

Așa și eu cum fac? Cum îmi protejez copilul de acești oameni inconștienți care nu vor sa stea izolați dacă sunt bolnavi? Chiar nu înțeleg. Și la o simplă gripă, nu te mai duci în colectivitate, stai acasă să te faci bine și sa-i protejezi pe colegii tăi. 

Bun, nu crezi in covid, așa, păi și cum facem să nu mă întâlnesc cu tine pe strada?

Este de bun simț, în această perioadă, sa porți mască în spații închise, și sa păstrezi distanța, iar dacă te-ai îmbolnăvit, să stai în spital sa te faci bine. Ce e așa de greu?”, a scris Ioana Ginghină pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News