Ion Țiriac: Niște handicapați. Eu sunt atât de inteligent încât îmi dau seama când sunt prost

19 Noi 2019 | scris de Anita Raicu

Ion Țiriac continuă războiul început după ce Federaţia internaţională de tenis (ITF) a adoptat proiectul de reformă a Cupei Davis care a modificat în totalitate formatul competiţiei.

Ion Țiriac: Niște handicapați. Eu sunt atât de inteligent încât îmi dau seama când sunt prost

Pentru noul format al Cupei Davis, ITF a semnat un parteneriat cu grupul de investiţii Kosmos, condus de fotbalistul spaniol Gerard Pique (FC Barcelona), care va asigura 3 miliarde de dolari (2,5 miliarde euro) pentru următorii 25 de ani.

Jucătorii vor avea garantată suma anuală de 20 milioane dolari (17 milioane euro), federaţiile naţionale urmând să beneficieze la rândul lor din acest parteneriat.

Modificărilre au fost susţinute de cei care şi-au dorit o competiţie cu o durată redusă, mai puţin constrângătoare şi mai benefică din punct de vedere financiar, De cealaltă parte a fost opoziţia adepţilor unui format istoric, deseori plin de emoţii.

”Uite handicapații ăștia au vândut singurul asset pe care îl avea Cupa Davis. Vinzi Cupa Davis după 120 de ani. Am fost singurul care s-a ridicat și le-am spus ”eu sunt atât de inteligent încât îmi dau seama când sunt prost. Și când sunt prost, îl las pe altul să îmi facă treaba”, a spus Ion Țiriac, într-un interviu acordat lui Virgil Stănescu.


CLICK - Follow us on Google News