Ion Țiriac propune obligativitatea vaccinării: «Du-te în junglă dacă vrei libertate, nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă»

28 Mai 2021 | scris de Ioana Tomozei

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, se numără printre vocile care susțin că vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să devină obligatoriu.

Ion Țiriac propune obligativitatea vaccinării: «Du-te în junglă dacă vrei libertate, nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă»

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Ion Țiriac s-a manifestat foarte tranșant atunci când a venit vorba despre soluțiile pentru a depăși pandemia de coronavirus.

Ion Țiriac: ”Aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul!”
”Eu aș da o lege prin care i-aș obliga pe toți să facă vaccinul. Foarte simplu! Nu refuzi, n-ai cum! Dacă refuzi dumitale să-ți faci vaccinul nu e doar treaba ta, e și treaba mea, că-mi dai mie pandemia. 

Dacă ai lepră, nu te lasă nimeni să umbli pe stradă! E exact ca și cum ai avea o armă ascunsă cu care omori pe cineva. (...) E o chemare și o datorie a fiecărui cetățean, în special că e gratis.

Toate treburile astea cu libertatea...păi du-te în junglă, închide-te undeva unde ai libertate, dar nu-mi da mie o boală care poate să mă ducă în groapă!”, a declarat Țiriac pentru gsp.ro.

Probabil, prin prisma averii pe care a acumulat-o, Ion Țiriac are ceva speranțe de nemurire...

Ion Țiriac a dezvăluit în luna aprilie a acestui an că a avut COVID-19. Între timp, s-a refăcut și a ales să se vaccineze. 

Afaceristul spune că a trecut ușor peste infectarea cu virusul, fără a avea simptome, și mărturisește că s-a imunizat cu serul celor de la Pfizer/BioNTech. 

”Eu am avut-o fără să știu (boala - N.R.). După ce am descoperit-o, n-am avut nici 0,05% simptome. Având în vedere că îmi venise rândul la vaccin, având vârsta, l-am făcut imediat. Mi se spune că șapte, opt, nouă luni nu pot s-o iau, nu pot s-o dau la nimeni.

Ar fi trebuit să se facă un pașaport european, dacă tot fac teste la fiecare săptămână ca să plec într-un loc sau să plec în altul, că eu trebuie să voiajez. Nu pot să stau fix aici”, a afirmat Ion Țiriac.


CLICK - Follow us on Google News