Israel. Cei care refuză să se vaccineze ar urma să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii

13 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Potrivit unor informații transmise de postul israelian de televiziune Canal 12, ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, intentenționează să facă o propunere legislativă care să stipuleze ca persoanele care refuză vaccinul să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii,

Israel. Cei care refuză să se vaccineze ar urma să aibă acces doar în supermarketuri şi farmacii

Cei care în schimb s-au vaccinat, pot avea acces oriunde, uneori chiar gratis.

Oficialul israelian şi-ar dori ca angajaţii să nu fie primiţi la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat, iar o măsură similară ar putea viza şi sistemul de învăţământ. Mai exact, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, iar costurile să fie suportate din propriul buzunar.

Totuși, adjunctul procurorului general al Israelului, Raz Nizri, a avertizat autoritățile că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, scrie Times of Israel.

”Cei care nu se vaccinează ne pun pe toţi în pericol şi ne împovărează sistemul sanitar”, a spus și premierul Benjamin Netanyahu, în contextul în care numărul imunizărilor a scăzut în ultima săptămână în Israel.

Pe de altă parte, și numărul îmbolnăvirilor a ajuns la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lui decembrie, iar numărul pacienților grav bolnavi a scăzut, joi, sub 1.000, pentru prima dată din ianuarie.


CLICK - Follow us on Google News