Un italian a primit salariul fără să muncească timp de15 ani, deși nu a trecut pe la spitalul unde lucra din 2005

22 Apr 2021 | scris de Anita Raicu

Un italian este considerat de presa din peninsulă ”regele chiulangiilor”, după ce a fost plătit în ultimii 15 ani, fără să meargă absolut deloc la serviciu. În tot acest timp, bărbatul, care lucra într-un spital din orașul Catanzaro, a primit astfel, nemeritat, 538.000 de euro, relatează The Guardian.

Un italian a primit salariul fără să muncească timp de15 ani, deși nu a trecut pe la spitalul unde lucra din 2005

Salvatore Scumace, în vârstă de 67 de ani, nu a mai trecut pe la spitalul în care lucra din 2005. În acest timp, instituția a schimbat șase manageri, și toți sunt cercetați acum pentru că au acoperit absența lui. De altfel, bărbatul este și el acuzat de abuz de serviciu, fals și extorcare agravată.

Potrivit The Guardian, cazul lui Salvatore nu este unul unic în Italia, unde acoperirea angajaților din sectorul public care nu vin la muncă este adesea întâlnită. Totuși, această situație atrage atenția prin durata lungă în care bărbatul a reușit să lipsească de la serviciu.

În cadrul unei investigații denumite Part Time, Poliția a strâns dovezile din dosarele de prezență și din statele de salarii, precum și din declarațiile unor angajați din cadrul spital.

În 2005, bărbatul l-ar fi amenințat pe directorul spitalului pentru a-l împiedica să-i întocmească un raport disciplinar pentru absențele numeroase de la locul de muncă.

Directorul de atunci a părăsit funcția, iar bărbatul a continuat să lipsească, deoarece prezența sa nu a fost niciodată verificată de succesorul acestuia sau de departamentul de resurse umane, a precizat Poliția.

În cele din urmă, angajatul anchetat a fost concediat în octombrie 2020, fără notificare prealabilă.
 


CLICK - Follow us on Google News