Italienii nu mai au voie să circule între localităţi fără certificat COVID, cu câteva excepţii 

30 Aug 2021 | scris de Cristina Romanescu

Prin măsurile impuse începând de miercuri, 1 septembrie 2021, italienii vor fi obligaţi să prezinte certificatul digital în majoritatea mijloacelor de transport, şcoli şi universităţi, informează Euronews.

Italienii nu mai au voie să circule între localităţi fără certificat COVID, cu câteva excepţii 

Persoanele care vor călători cu avionul, trenul, autobuzul, vaporul sau feribotul vor trebui să respecte regulile introduse prin decretul aprobat la 6 august, care prevede deţinerea şi prezentarea organelor de control abilitate a certificatului COVID care să ateste una din următoarele situaţii: vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Certificatul digital, Green Pass - cum este numit în Italia, va fi obligatoriu pentru toate zborurile interne. 

De asemenea, Green Pass devine obligatoriu de la 1 septembrie a.c. pentru accesul pe navele şi feriboturilor care efectuează transport inter-regional.

Dacă feribotul face legătura între două destinaţii din aceeaşi regiune, nu va fi necesar Green Pass-ul.

Singura excepţie se referă la conexiunile maritime din strâmtoarea Messina: deşi implică două regiuni (Sicilia şi Calabria), Greeb Pass-ul nu va fi necesar pe feriboturi.

Italienii nu mai pot circula cu  trenurile tip Intercity, Intercity Notte şi Alta Velocita​​ dacă nu deţin Green Pass. Nu există, însă, o certificare obligatorie pentru trenurile regionale, chiar dacă acestea fac legătura între regiuni.

Certificatul Covid va fi obligatoriu pentru autobuzele care efectuează un serviciu ”continuu sau periodic” pe o rută care leagă mai mult de două regiuni.

Obligaţia de a deţine Green Pass va fi şi pentru autobuzele utilizate pentru servicii de închiriere cu şofer (cu excepţia celor angajate în servicii de transport public local şi regional).

Călătorii vor avea acces fără Green Pass pentru transportul local: metrourile, autobuzele urbane şi regionale sunt excluse de la această regulă.
   
Singurii care vor putea circula oriunde fără restricţii sunt copiii sub 12 ani şi italienii care nu pot fi vaccinaţi din motive de sănătate. Aceştia vor putea utiliza serviciile de transport menţionate (avioane, trenuri, nave şi autobuze) fără Green Pass, pe baza certificării medicale eliberate conform criteriilor definite de Ministerul Sănătăţii.


CLICK - Follow us on Google News