Italia. Pacienți care au depășit starea critică în urma tratamentului cu Tocilizumab

19 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Întreaga lume medicală și farmaceutică este în căutarea unor scheme de tratament care să se dovedească eficiente în fața infecției Covid-19.

Italia. Pacienți care au depășit starea critică în urma tratamentului cu Tocilizumab

Inițiată de oncologul Paolo Ascierto, de la Institutul Național Oncologic G. Pascale din Napoli, administrarea Tocilizumab în tratarea unor pacienți infectați cu Covid-19, a produs efecte pozitive, metoda, deocamdată experimentală, urmând să fie brevetată în scurt timp.

Tocilizumab este un medicament imunosupresor, administrat în principal în tratamentul artitrei reumatoide.

Doi pacienți internați în spitalul din Napoli, aflați în stare critică, cu pneumonie, intubați și sub prognostic rezervat, și-au îmbunătățit starea de sănătate în urma tratamentului cu Tocilizumab, informează La Repubblica.

"Cei doi pacienți au 63, respectiv 48 de ani. În cazul primului, tratamentul cu Tocilizumab a început să-i fie administrat de pe 7 martie, iar celui de al doilea de pe 10 martie. Amândoi se aflau în terapie intensivă, intubați, cu prognostic rezervat.

În prezent cei doi au ieșit din starea gravă în care se aflau, au fost dezintubați, respiră singuriși estimăm că în următoarele două zile vor părăsi secția de terapie intensivă", a declarat Vincenzo Montesarchio, specialist în boli infecțioase la spitalul Cotugno din Napoli.

La spitalul din Napoli alți 20 de pacienți sunt tratați cu Tocilizumab.


CLICK - Follow us on Google News