Italia. Povestea româncei în izolare din februarie: «Sunt studiu de caz, testul a ieşit pozitiv şi în ziua 56»

24 Apr 2020 | scris de Monica Pavelescu

Bianca Dobroiu este o tânără româncă în vârstă de 23 de ani, rezidentă în Italia, alături de mama ei. Ea este  primul caz confirmat cu Covid-19 din Bologna.

Italia. Povestea româncei în izolare din februarie: «Sunt studiu de caz, testul a ieşit pozitiv şi în ziua 56»

Tânăra a fost internată pe data de 29 februarie 2020, când i s-a făcut şi primul test, dar, ulterior, nu i-au ieşit niciodată consecutiv două teste negative pentru a putea fi declarată vindecată. 

Românca şi-a făcut public cazul pe pagina ei de Facebook, apoi a relatat în cadrul emisiunii ”Pomeriggio 5” de pe postul italian de televiziune, Canale 5, prin ce a trecut şi cum a ajuns să fie contaminată.

Povestea sa a început pe data de 29 februarie 2020, când a infecția cu noul coronavirus i-a fost confirmată și a fost internată, Era primul pacient cu Covid 19 din Bologna.

”Aveam simptome, dureri de gât, tuse, febră. Am fost internată şase zile, apoi m-au externat fiindcă febra scăzuse fără a mai trece peste 37-37,2 grade. De atunci au continuat să-mi facă testele cu tampon, până acum cinci în total. Nu mi-au ieşit două teste negative, unul a fost  neconcludent. Şi ultimul a ieşit pozitiv”, povestește românca.

Temerile sale sunt destul de mari, având în vedere faptul că și pe 18 aprilie, rezultatul testului din ziua 52 de carantină a ieșit pozitiv.

"După 52 zile, iată noul rezultat. Ei bine, nou nu este pentru că nu a fost niciodată diferit de aproape două luni. Dar mereu am dat puţină greutate în cele din urmă şi am aşteptat să se schimbe ceva. Totuşi nu pare să se schimbe nimic şi mă sperie puţin. Acest lucru nu este normal, şi cu atât mai mult dacă nu am niciun simptom din 10 martie.

Fizic parcă n-aş avea nimic, doar zero absolut. Sigur că sunt slabă uneori, dar după două luni închisă în camera mea cred că e şi un lucru normal.. nu e ca ceea ce face atât de bine fizic.

Pe lângă această oboseală, nu m-a durut nici măcar un deget de o lună şi un pic, în ciuda acestui lucru încă nu îmi revin, continui să fiu pozitiv. Toate astea sunt normale? Chiar aş vrea să înţeleg dacă cineva ştie de vreun caz similar", a scris Bianca Dobroiu pe Facebook.

Bianca a recunoscut în interviul dat jurnaliștilor italieni că a ajuns să sufere de anxietate pentru că nimeni nu-i explică ce se întâmplă cu adevărat în cazul său. 

”Mi se spune că sunt un studiu de caz. Testul a ieşit pozitiv şi în ziua 56. La început credeam că mi se întâmplă doar mie, apoi am văzut că mai sunt şi alte cazuri de carantină atât de lungă.

Când am descoperit că nu sunt singura în această situaţie m-am mai liniştit puţin. Mi-am făcut analize de la A la Z şi rezultatele au confirmat că sunt perfect sănătoasă, deci e o chestie cu adevărat absurdă, nici măcar medicii nu reuşesc s-o explice”, a mai spus tânăra româncă.


CLICK - Follow us on Google News