Asistent medical român în Lombardia: În Italia nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea mască sau să se spele pe mâini

17 Iul 2020 | scris de Monica Pavelescu

Românii ar putea primi interdicție de a intra în Italia, după ce situația din țara noastră s-a agravat în ultima vreme. Spre comparație,

Asistent medical român în Lombardia: În Italia nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea mască sau să se spele pe mâini

Italia a raportat ieri 230 de cazuri noi, în timp ce România a confirmat 799 de noi cazuri de coronavirus, iar agravarea situației din țara noastră ar putea duce la situația în care românii ar primi interdicție de a intra în Italia.

La Repubblica scrie că există posibilitatea ca România, Croația, Bulgaria și Serbia. țări monitorizate cu atenție de ministerul Sănătății din Italia, să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Peninsulă.

Cristian Sărdaru, asistent medical în Lombardia, a vorbit la Digi24 despre modul în care Italia, unul din focarele cele mai virulente din Europa la începutul pandemiei, numărul infectărilor să fie redus la 230 de zi.

Asistentul medical consideră că măsura care a contat cel mai mult și a fost respectată de toată lumea, cu foarte mici excepții, a fost distanțarea socială.

El mai crede că în România s-a creat o problemă provocată de bâlbele autorităților, care au greșit foarte mult, de la comunicare la tragere de timp.

"Eu sunt unul dintre pacienți, autoritățile au luat cele mai bune măsuri, chiar dacă au avut cea mai gravă problemă. În martie - aprilie, toate terapiile intensive erau pline.

Din punct de vedere al autorităților au gestionat bine problema. Nu s-a pus problema, deși au fost câteva voci, dar nu atât de persistente cum sunt în România, nu a ieșit nimeni în stradă că nu vrea să poarte mască sau să se spele pe mâini sau că nu vrea să asculte deciziile autorităților.

Medicii epidemiologi și cei de la terapie intensivă au fost primii invitați în platourile de televiziune pentru a explica cum stau lucrurile, au demonstrat și au garantat că aceste măsuri trebuie să ia aceste măsuri de izolare.

Medicii care se luptă la firul ierbii, ei trebuie să iasă în față, să spună că această boală există și e foarte gravă", a explicat Cristian Sărdaru.


CLICK - Follow us on Google News