O japoneză care a plecat de la muncă cu două minute mai devreme are salariul tăiat cu 10%

17 Mar 2021 | scris de Cristina Romanescu

Mai mulţi angajaţi în cadrul administraţiei şcolare din oraşul japonez Funabashi au fost sancţionaţi dur după ce s-a constatat că, între luna mai 2019 şi luna ianuarie 2021, au plecat de peste 300 de ori mai devreme de la muncă cu două minute.

O japoneză care a plecat de la muncă cu două minute mai devreme are salariul tăiat cu 10%

După ce situaţia a fost semnalată de către consiliul şcolar din oraş, angajaţii au explicat că au recurs la această măsură pentru a reuşi să prindă autobuzul de la ora 17:17, fiind nevoiţi să plece la ora 17:15, dacă nu voiau să aştepte încă jumătate de oră până la următorul autobuz, conform The Sankei News.

O angajată a fost pedepsită mai aspru de către conducere, dat fiind faptul că aceasta era responsabilă cu monitorizarea prezenţei la muncă a angajaţilor.

Nu doar atât, dar aceasta ar fi fost şi iniţiatoarea plecării cu două minute mai devreme  şi ar fi venit chiar cu ideea de a falsifica cardurile de prezenţă.

Sancţiunea impusă de conducere pentru aceasta a constat într-o reducere cu 10 la sută a salariului pentru trei luni. Ceilalţi angajaţi au primit avertismente.


CLICK - Follow us on Google News