Joe Biden s-a vaccinat împotriva COVID-19 - video

21 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Joe Biden a primit prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech la spitalul ChristianaCare din Wilmington, Delaware. El are 78 de ani, iar în cazul unei infectări ar fi printre persoanele cu risc ridicat de a dezvolta simptome severe.

Joe Biden s-a vaccinat împotriva COVID-19 - video

Președintele ales al SUA a acceptat ca procedura de inoculare a serului antiviral să fie filmată pentru a crește încrederea populației americane în vaccinare.

”Le datorăm foarte multe oamenilor de știință și celor care au făcut totul posibil, lucrătorilor medicali din prima linie”, a spus viitorul președinte al Statelor Unite.

”Oamenii trebuie să fie pregătiți pentru când vaccinul va fi disponibil, să îl facă. Nu trebuie să-ți fie teamă”, a mai spus Biden.

El a menționat și că Administrația Trump ”merită laude pentru implementarea Operation Warp Speed”, planul Casei Albe de a grăbi dezvoltarea și distribuirea vaccinului.

”Cred că merită să spun că ne dă o mare speranță”, a concluzionat el, reamintind încă o dată americanilor să poarte mască și să nu călătorească de sărbători.

Și viitoarea primă doamnă, Jill Biden a primit o doză de ser antiviral.

Joe Biden se adaugă altor personalități americane și nu numai care au acceptat să fie vaccinate în public.

Gestul președintelui ales vine într-un moment în care aproape 320.000 de americani au fost răpuși de virus în Statele Unite și 17 milioane au fost infectați.

 


CLICK - Follow us on Google News