Expert de la Johns Hopkins University: «Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo»

09 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

Conform experților în sănătate publică și boli contagioase, la nivel mondial, nu este de așteptat ca autoritățile să permită prea curând renunţarea la purtarea măştilor de protecție.

Expert de la Johns Hopkins University: «Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo»

În cadrul unui studiu desfășurat sub egida prestigioasei universități Johns Hopkins, o echipă condusă de dr. Eric Toner, senior scientist în sănătate publică, a realizat o simulare a unei pandemii ce ar fi afectat New York, dezvoltând diverse scenarii despre modul în care s-ar fi comportat locuitorii orașului, autorităţile şi operatorii economici în cazul acestei situații, scrie foxnews.com

Un lucru important evidenţiat în cadrul studiului menționat a fost că acoperirea feţei reprezintă un mijloc de apărare vital împotriva răspândirii virusului.

Eric Toner consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.

”Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situaţia vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile”, spune cercetătorul.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor.

Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade”.


CLICK - Follow us on Google News