Actorul care trăiește doar cu 100 de dolari pe lună și care va lăsa moștenire 714 milioane de dolari pentru caritate

17 Oct 2018

Chow Yun-fat, un actor extrem de popular din Hong Kong, pare să nu fi fost afectat de mirajul banilor, traind extrem de modest și plănuind să-și doneze averea pentru acte de caritate.

Asemeni fostului patron al Ikea, Ingvar Kamprad, Chow, în vârstă de 63 de ani, este adesea văzut călătorind în transportul public, afişând o ţinută modestă, obișnuită oamenilor de rând: o cămaşă care costă 98 de yuani (14 dolari) şi sandale care costă încă 15 yuani (2 dolari).

De atlfel, despre actorul din Hong Kong media spune că reușește să trăiască, într-unul din cele mai scumpe orașe din lume, cheltuind doar în jur de 100 de dolari pe lună, făcându-și cumpărăturile la tarabele de pe stradă.

Elocvent despre stilul de viață modest adoptat de Chow, este faptul că timp de 17 ani a avut un telefon Nokia flip, fiind convins să renunțe la el și să cumpere un smartphone, doar atunci când a încetat să funcționeze definitiv.

Când nu se antrenează, Chow face curățenie pe străzile din Hong Kong, după un taifun, sau stă la coadă pentru bilete la propriul film.

Săptămâna trecută, în timp ce se afla în Taiwan, promovând cel mai recent film al său - «Proiectul Gutenberg», Chow a fost remarcat în cu metroul din Taipei, ca un călător obișnuit.

Întrebat de jurnaliști de ce face cumpărături la magazinele de discount, în ciuda averii sale , Chow a răspuns: «Nu port haine pentru alţi oameni. Pur şi simplu port ce-mi convine».

Chow şi soţia lui nu au copii. El a spus că, atunci când moare, îşi va dona întreaga avere pentru a fi folosită în acte de caritate.

«Cred că banii nu îmi aparţin. Eu sunt responsabil doar să-i păstrez temporar!», a declarat Chow în 2014.

Averea sa este în prezent estimată la 5,6 miliarde de dolari din Hong Kong (714 milioane dolari).

SHARE