Alain Delon, pregătit pentru ieșirea de pe scena vieţii: ‘Sunt în favoarea sinuciderii asistate’

Unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi actori francezi, recompensat la Festivalul de Film de la Cannes din acest an cu un Palme d’Or onorific, Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, mărturisește că este pregătit să părăsească această lume.

Delon a mărturisit într-un interviu publicat duminică de revista elveţiană ”L’illustré“ că e în favoarea morţii asistate, autorizată în Elveţia, unde locuieşte din 1978, şi a sugerat că a făcut demersuri în acest sens.

În Elveţia, asistenţa la sinucidere este autorizată şi este diferită de eutanasie, deoarece ea se referă la a asigura unei persoane mijloacele de sinucidere, fără ca un terţ să declanşeze actul.

”Sunt pe deplin pentru. Deja am organizat împreună cu avocaţii mei practic tot ceea ce se va întâmpla în ziua în care voi pleca. Mai ales că nu vreau să am în preajmă un preot“, a explicat Delon revistei elvețiene.

Actorul a spus că şi-a luat şi măsuri de precauţie pentru a nu crea disensiuni între moştenitori, pentru că vrea să evite repetarea disputei iscate în jurul moştenirii lui Johnny Hallyday, şi a desemnat-o pe fiica sa executor testamentar.

”Nu aş vrea ca şi copiii mei să se dezbine aşa cum se întâmplă în familia Hallyday“, afirmă el. „Pregătesc totul în prezent. Totul va fi aranjat înainte de moartea mea, fie că asta convine sau nu. Dacă nu aş face asta, ar fi un război între ei, sunt sigur“, a spus Delon, care are patru copii.

Alain Delon a declarat  că după moartea sa casa din Douchy, unde sunt îngropaţi câinii săi, va fi vândută şi a explicat motivul: ”Nimeni nu va avea mijloacele să o întreţină. Fiica mea ar vrea să o aibă, dar şi-a dat seama că este imposibil din punct de vedere financiar“.

De altfel, Alain Delon vorbeşte tot mai des despre moarte
În cadrul unui interviului ”Eu, Delon: interviul vieţii sale“ şi publicat în ianuarie 2018 în numărul special al ”Paris Match“, dedicat celor şase decenii de carieră, Alain Delon a mărturisit că va părăsi această lume fără regrete pentru că urăşte prezentul, pe care îl consideră fals.

”Viaţa nu-mi mai oferă mare lucru. Am cunoscut totul, am văzut totul. Urăsc epoca asta. Îmi vine să vomit. Există fiinţe pe care le urăsc. Totul este greşit, totul este fals, totul este falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvântul dat. Doar banii mai contează. Toată ziua auzim vorbindu-se doar despre crime. Ştiu că voi părăsi această lume fără regrete“, a declarat actorul.

Alain Delon a vorbit cu dezinvoltură despre ultimele sale dorinţe înainte de a muri, precizând că  vrea să aibă parte de o înmormântare simplă, fără omagii naţionale, cum s-a întâmplat în cazul artiştilor Charles Aznavour şi Johnny Hallyday.

”Un erou trebuie să ştie să moară. Îmi plăcea să mor, căci este un punct final. Se ştie unde voi fi înmormântat, dar nu există instrucţiuni. Mă vor înmormânta ca pe toată lumea, dar în niciun caz nu la fel ca pe Aznavour şi Hallyday“, declara el pentru Le Monde în septembrie 2018.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories