3dots.ro

Bijuterii de aur pe comanda. Unde trebuie sa te duci ca sa gasesti un atelier de bijuterii si ce trebuie sa faci?

Bijuterii de aur pe comanda. Unde trebuie sa te duci ca sa gasesti un atelier de bijuterii si ce trebuie sa faci?

Daca ai trait in Romania in ultimi ani, cu siguranta ai observat cum au disparut rand pe rand micii artizani, mestesugari si manufacturieri. Exista o tendinta in randul tinerilor de a revitaliza artele si profesiile boeme, precum cea de bijutier, designer de obiecte din ceramica, din piele sau textile.
Insa multi dintre acestia nu rezista din cauza pietei dinamice, a taxelor mari si a competitiei produselor de serie, mult mai ieftine si cu un aspect atragator.

Totusi ce faci daca iti doresti o bijuterie unicat? A venit momentul cererii in casatorie si vrei un inel de logdna din aur si cu diamante, dar nu orice fel de inel: ci unul pe care ti l-ai imaginat sau pe care l-ai vazut undeva online, pe un site dinafara si caruia ai vrea sa-i mai schimbi ceva, ca sa fie fix pe gustul tau.

Unde te duci ca sa gasesti un atelier de bijuterii la comanda in Bucuresti?

E simplu, vii la IONA. Suntem un atelier de bijuterii personalizate create la comanda. Sigur, facem si bijuterii de aur si de argint de serie, insa cel mai mult ne place sa lucram bijuterii la comanda: pentru ca sunt proiecte provocatoate si diferite de ceea ce facem in fiecare zi si pentru ca rutina omoara sufletul si imaginatia unui bijutier.

Cum se desfasoara procesul de comanda pentru o bijuterie personalizata de aur?

Sa luam ca exemplu chiar inelul de logodna despre care povesteam mai sus.

Pasul 1. Ne scrii pe [email protected] si ne spui cat mai detaliat ce-ti doresti. Daca ai o imagine de referinta, ne ajuta sa ne-o trimiti. Daca ai un inel pe care l-ai vazut pe Internet, trebuie sa stii ca noi nu copiem modele deja existente. Stim cat de multa munca e in spatele unei bijuterii si cat de important e sa-i respectam pe ceilalti asa cum vrem sa fim respectati la randul nostru. In schimb, putem sa folosim imaginea ca punct de plecare in schitarea unei noi bijuterii.

Pasul 2. Aflam cat mai multe despre stilul tau sau al posesoarei bijuteriei ca sa ne construim un brief: in ce stil sa realizam acel inel, cu ce fel de pietre, cat de mari si in ce nuanta de aur.

Tot in acest pas iti oferim cateva informatii din experienta noastra de pana acum – nu ii spunem “consiliere” pentru ca suna prea pretentios. Pe scurt: ce piatra pretioasa se potriveste mai bine cu ce nuanta de aur, ce fel de montura e mai potrivita daca ai degetele subtiri sau daca ai degetele mai groase, cum sa maschezi din design-ul inelului faptul ca ai noduri mai proeminente, etc.

Pasul 3. Iti facem estimatul de cost si de termen de executie. Daca te-am convins pana in acest punct, de aici lucrurile se simplifica din ce in ce mai mult. Ne trimiti datele tale de facturare si noi iti facturam avansul pentru inelul de logodna mult visat.

Pasul 4. Facem proiectarea 3D si ti-o trimitem spre aprobare. Modificam inelul ori de cate ori este nevoie, pana esti happy. Din experienta, acest “ori de cate ori” nu s-a dus la mai mult de 3 incercari pentru ca avem bijutieri experimentati si ne dam seama imediat din brief-ul clientilor cum sa facem propunerile.

Pasul 5. Incepem productia efectiva: printarea 3D, turnarea in ceara si, ulterior, in aur, slefuirea si finisarea la bancul de lucru, sertizarea pietrelor pretioase, etc. Te implicam in fiecare etapa a procesului, ca sa vezi cum arata inelul tau de logodna de la A la Z.

Pasul 6. Predarea inelului. Este momentul de bucurie suprema!

Pasul 7. In 99% din cazuri, clientii revin pentru verighete sau pentru alte bijuterii speciale.

 

Stim ca multe meserii s-au pierdut in Romania, dar traditia bijuteriei fine inca nu. Avem cativa bijutieri buni si cu experienta, care duc mai departe aceasta profesie nobila. O data ce ne cunosti, iti dai seama ca IONA nu este doar un atelier de bijuterii la comanda, cum nu exista “doar” in meseria noastra. Putinele ateliere care au ramas pun suflet si se dedica atat de mult bijuteriilor, cum ai vazut in prea putine alte meserii si bresle. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant: e suficient sa-ti faci o bijuterie de aur in Romania, la noi sau la alt atelier local si o sa-ti dai seama!

Vino sa ne cunosti! #makegoldcoolagain #iona_jewelry

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs